Ekonomi

Buğday fiyatları Putin'in açıklamalarıyla uçuşa geçti! Ekmeğe zam kapıda!

Ekmeğe arka arkaya gelen zamlardan sonra elektrik ve doğalgaza da yeni zamlar geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'tahıl koridoru açıklaması ile buğday fiyatları da zirve yaptı. Buğday, elektrik ve doğalgaz zamlarından sonra ekmeğe de yeni zam göründü. Konu ile ilgili olarak verilen son dakika bilgilerine göre, buğday vadeli fiyatları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna tahıl anlaşmasını eleştirmesinden sonra arttı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa’ya giden tahıl ve diğer gıdaların rotasını sınırlamayı değerlendireceklerini açıklamasıyla beraber buğday fiyatları da adeta uçuşa geçti. Konu ile ilgili olarak verilen son dakika bilgilerine göre, buğday vadeli fiyatları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna tahıl anlaşmasını eleştirmesinden sonra arttı.

İşte konu ile ilgili merak edilen son dakika detayları...

Chicago buğday vadelileri güniçi kayıplarını silerek buşel başına yüzde 4,5 artışla ton başına 311 dolara yükseltti ve Haziran ayının ortasındaki zirveye kadar yükseldi.

OdaTV'nin aktardığına göre, Ukrayna'dan sevkiyatı yapılan tahılın neredeyse tümünün Avrupa'ya gittiğini dile getiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıkalamada Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı kapsamında Ukrayna'dan giden toplamda 87 tahıl yüklü geminin sadece 2 tanesinin Afrika'ya gittiğini, geriye kalanın da Avrupa'ya sevk edildiğini söylemişti.
 

ANLAŞMAYI ELEŞTİRDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupalı ülkelerin tahıl krizinde sömürgeciliğe devam ettiklerini belirterek, çok sayıda Avrupa ülkesi, geçen on yıllarda ve yüzyıllarda olduğu gibi bugün de sömürgeciliğe devam ettiğini kaydederek, gelişmekte olan ülkeleri kandırdıklarını  ve kandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Yine aktarılan detaylara göre, Avrupa'nın söz konusu yaklaşımı sebebiyle küresel gıda krizinin derinleşeceğini dile getiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Bu yönde giden tahıl ve diğer gıdaların rotasını sınırlamayı değerlendirmek gerekiyor. Bu konuyu kesinlikle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare edeceğim.” dedi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen buğday fiyatlarındaki artışların, elektrik ve doğalgaza bu ayın başında gelen zamların ekmek fiyatlarına önümüzdeki günlerde yansıması bekleniyor.

Buğday fiyatlarında deprem! Buğday fiyatları yükseldi mi? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tahıl koridoru buğday fiyatlarını düşürdü mü? Buğday, arpa, mısır fiyatları kaç TL oldu? 7 Eylül 2022 fiyat listesi..

Gıda fiyatlarındaki artış endişe verici boyutta! Kış nasıl geçecek?