Ekonomi

Buğday fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda!

Rusya Devlet Başkanı Putin’in tahıl koridoru açıklaması ardından tahıl fiyatları yükseldi. Bu durum ise akıllara tek bir soru getirdi: Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi?Putin, Temmuz ayında anlşama sağlanan tahıl koridoru anlaşması kapsamında yapılan sevkiyatın büyük bölümünün Avrupa’ya gittiğini, bu nedenle düşük gelirli ülkelerin anlaşmadan yararlanamadığını belirtmişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tahıl koridorunu eleştiren sözleri sonrası buğday fiyatları yüzde 4’ü aşan yükseliş kaydetti.

Putin, Temmuz ayında anlşama sağlanan tahıl koridoru anlaşması kapsamında yapılan sevkiyatın büyük bölümünün Avrupa’ya gittiğini, bu nedenle düşük gelirli ülkelerin anlaşmadan yararlanamadığını belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna tahıl anlaşmasını eleştirmesinin ardından buğday vadeli fiyatları hızlı artış kaydetti.

Chicago buğday vadelileri güniçi kayıplarını silerek buşel başına yüzde 4,5’e kadar yükselerek 8,5375 dolara yükselerek Haziran ortası zirvesini tekrar yakaladı.

Putin, Vlapostok Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada Ukrayna tahılının dar gelirli ülkelere gitmediğini, bunun yerine ağırlıklı olarak Avrupa’ya teslim edildiğini belirtti ve tahıl rotalarına getirilecek kısıtlamalar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile müzakere edilebileceğini sözlerine ekledi.

Vestel kurutma makinelerinde 750 TL indirim fırsatı! Vestel kurutma makineleri ne kadar? 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Dolar karşısında eridi gitti! 24 yılın dibini gördü

Kriz büyüyor Uzmanlar uyardı! Yüksek fiyatlar senelerce sürecek!