29 / 04 / 2024

Buğday fiyatları yükseldi mi? Hangi borsada buğday kaç lira oldu? İşte 18 Temmuz 2022 buğday fiyat listesi...

Buğday fiyatları yükseldi mi? Hangi borsada buğday kaç lira oldu? İşte 18 Temmuz 2022 buğday fiyat listesi...

Milyonlarca çiftçi son dakika buğday fiyatlarını ve borsa borsa güncel rakamları araştırıyor. Peki buğday fiyatları yükseldi mi? Hangi borsada buğday kaç lira oldu? İşte 18 Temmuz 2022 buğday fiyat listesi...



Milyonlarca çiftçi son dakika buğday fiyatlarını ve borsa borsa güncel rakamları araştırıyor. Haziran ayının son günlerinde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, buğday fiyatlarıyla ilgili bir son dakika açıklaması yapmış ve hububat alım fiyatlarının yükseltildiğini duyurmuştu. Yeni hbubat alımı fiyatları şu şekilde oldu:

Makarnalık buğday (2.Grup): 6.900 TL/TON
Sert ekmeklik buğday (2.Grup): 6.450 TL/TON 
Arpa (2.Grup): 5,700 TL/TON 

Makarnalık ve sert ekmeklik buğdayda ton başına prim tutarı 1.000 Türk Lirası, arpada ise prim tutarı 500 Türk Lirası şeklinde belirlendi.

Buğday fiyatları yükseldi mi? Hangi borsada buğday kaç lira oldu? İşte 18 Temmuz 2022 buğday fiyat listesi... 

Bu gelişmelerin yanı sıra, Türkiye'de tarımsa yaşanan sorun büyüyor, maliyetlerdeki artış gıda enflasyonunu tetikliyor. Rusve Ukrayna arasındaki savaş da buğdaydaki arz ve talep dengesini bozdu. Yeni Şafak'tan Mesude Demirhan'ın aktardığına göre; Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Türkiye'nin yılda 9 milyon ton buğday ithal ettiğine dikkat çekerek, "Geçen sene 2 bin 250 TL ton olan müdahale alım fiyatı bu sene 7 bin 450 TL’ye çıktı. 3.5 kata yakın fiyat artışı oldu" diye konuştu. 

Peki buğday alım fiyatları bugün hangi borsada ne kadar oldu? Hangi borsada buğday kaç liradan alınıyor? Buğday fiyatları bugün kaç lira? İşte 18 Temmuz 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Polatlı ve Edirne Ticaret Borsası fiyat listesi... 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön