Kentsel Dönüşüm

Buğra Kavuncu'dan İstanbul'un dönüşümü için kamu bankalarına kaynak çağrısı!

KİPTAŞ eski Genel Müdürü Ali Kurt, sık sık kentsel dönüşüm için kamu bankalarının kaynak sağlaması gerektiğini dile getirmişti. Şimdi konuyu İYİ Parti İstanbul Milletvekili, Grup Başkan Vekili Buğra Kavuncu, Meclis gündemine taşıdı. İşte detaylar...

İYİ Parti İstanbul Milletvekili, Grup Başkan Vekili Buğra Kavuncu, Meclis gündemine kentsel dönüşüm konusunu taşıdı. Kavuncu, mega kent İstanbul'da depremle alakalı bir problemi defalarca gündeme getirdiklerinin altını çizdi. 

Kavuncu, söz konusu açıklamasında "Burada, belediyeye başvuru yapan yüz binlerce konut sahibi var ve bunların büyük bir kısmı zengin semtlerde yani gelir durumu yüksek semtlerde olduğu zaman kentsel dönüşümü daha kolay, daha çabuk halledebiliyorlar ama Bağcılar gibi, Esenler gibi düşük gelir grubuna sahip ilçelerdeki insanlarımız, buralardaki vatandaşlarımız bu kentsel dönüşümü hızlı şekilde yapamıyor" ifadelerine yer verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kamu bankalarına yaptığı başvuru olduğunu dile getiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Buğra Kavuncu, "Aylar geçmiş hâlen bir geri dönüş alınmamış. Bu konunun altını çiziyorum, her geçen gün aleyhimize işliyor, belediyenin bu kaynağın yaratılması için kamu bankalarına yapmış olduğu başvuruyla ilgili cevabın acilen verilmesi konusundaki çağrımızı buradan bir kez daha yineleyelim" açıklamasında bulundu. 

ALİ KURT DA DİLE GETİRMİŞTİ 

Bu konuyu daha önce İBB iştiraki KİPTAŞ'ın eski Genel Müdürü Ali Kurt da gündeme getirmişti. Ali Kurt, 5 Ocak'ta yaptığı açıklamasında "İstanbul Yenileniyor" kapsamındaki çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi ve başvuru sayılarını, yapılan çalışmaları aktardı. Aynı zamanda kamu bankalarından destek beklediklerinin altını çizdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, şu anda Türkiye'nin en fazla riskli yapı stokuna sahip şehrinin İstanbul olduğunu vurguladı. İstanbul'daki konutların yaklaşık yüzde 70'inin 2000'den önce inşa edildiğini, yani bunların potansiyel riskli yapılar olduğunun altını çizen Ali Kurt, dönüşümün hızlanmasına rağmen mega kentte söz konusu tarih itibarıyla 2 bin 98'inci bağımsız birimin yıkımının yapıldığını ancak bunun yeterli olmadığını, kamu bankalarından destek beklediklerini dile getirdi. 

Ali Kurt, yine Ağustos ayında yaptığı bir başka açıklamasında da "Beklentimiz, KİPTAŞ kefaleti ile vatandaşlara düşük faiz ve uzun vadeli kredi kullandırılması" demişti. Kurt, vatandaşlar adına kamu bankalarının uygun ödeme koşulları sağlaması ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle oluşan borç yükü için bir imkan sunması çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Osman Bektaş’tan Malatya için yeni uyarı! Artçılar devam edecek!

Türkiye milyoner artışında Avrupa’nın zirvesine yerleşecek! 

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den Malatya depremi değerlendirmesi: Daha büyük bir deprem beklemiyoruz!