Ekonomi

Bugüne kadar atılan en büyük dolar adımı! Dengeler tamamen değişebilir

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünya üzerindeki ekonomik dengelerin yeni baştan tesis edilmesi için çalışmalar sürerken ABD'den dev dolar adımı geldi. Karar, Senato’da yapılan oylama ile 86’ya karşı 11 oyla onay aldı. Şimdiye kadar atılan en büyük adım olarak tarihe geçti. ABD Kongresi, Ukrayna’ya bugüne kadarki en büyük ekonomik yardım paketini onayladı

Rusya ve Ukrayna arasında savaş tüm acımasızlığıyla devam ederken ABD'den Ukrayna için dev bir adım geldi. 

ABD Kongresi, Ukrayna’ya bugüne kadarki en büyük ekonomik yardım paketini onayladı. Askeri, ekonomik ve insani yardım içeren 40 milyar dolarlık yardım paketi, 10 Mayıs’ta Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasının ardından Senato’da yapılan oylama ile 86’ya karşı 11 oyla onay aldı. Yardım paketi, şimdi ABD Başkanı Joe Biden’ın imzalaması için Beyaz Saray’a gönderilecek.

İŞTE DEV PAKETİN DETAYLARI

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, küresel tedarik zinciri üzerindeki baskıların Çin'deki karantina önlemleri, Ukrayna'daki savaş ve ABD ile Asya arasındaki hava taşımacılığı maliyetlerinin artması nedeniyle nisanda kötüleştiğini bildirmişti.

ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği 40 milyar dolarlık yardım paketinin içeriğini güvenlik yardımı için 6 milyar dolar, Ukrayna'ya gönderilen ABD ekipmanlarına ait stokları yenilemek için 8,7 milyar dolar, ABD ordusunun Avrupa Komutanlığı operasyonları için 3,9 milyar dolar ve Biden'ın acil bir durumlara yanıt olarak Kongre onayı olmadan kullanacağı fona 11 milyar dolarlık harcama yetkisi veriyor. Başkanlık Çekme Otoritesi, yönetimin ABD stoklarından askeri teçhizat ve silah göndermesine izin veriyor. Pakette ayrıca, Rusya’nın saldırıları nedeniyle ortaya çıkan küresel gıda güvensizliği ile mücadele için 5 milyar dolar ve Ukrayna’ya destek amacıyla oluşturulan ekonomik destek fonuna yaklaşık 9 milyar dolarlık para oluşturuyor.

Biden’ın yardım paketini onaylamasının ardından ABD’nin Rus ordusunun saldırılarının başladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya yaptığı yardım miktarı 50 milyar doların üzerine çıkacak.

Benzine büyük indirim tarihi belli oldu! Zamlarla bunalan sürücüler bir nebze de olsa rahatlayacak

TÜİK'te şaşırtan istifa kararı! Enflasyon hesabı yürütülen dairede kritik değişim

Çiftçilere beklenen müjde geldi! Kampanya ödemelerinin tarihi açıklandı Cuma hesaplara yatacak

Milyonların beklediği TOKİ'den ucuz ve indirimli konut projesinin tarihi belli oldu! İl il açıklandı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 18 maddelik eylem planı imzası! Maaş zamlarını 19 Mayıs'ta açıkladı: Şu anda topladık

Çay fiyatları zam sonrası zincir marketlerde güncellendi! BİM, ŞOK, A101, Migros, Carrefoursa 18 Mayıs fiyat listesi

Fiat Egea Cross fiyatlarında görülmemiş değişim! Mayıs fiyat listesinde 184 bin lira yaptı Hybrid seçeneği de eklendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in emekli maaşı ve asgari ücret zammı açıklamasındaki rakam değişiyor

ÖSYM'nin KPSS sınavı şartı olmadan eleman alımı yapılacak! Halkbank eleman alım ilanı ve başvuu şartları açıklandı