03 / 05 / 2024

Bugüne kadar bildiklerinizi unutun! Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? Yüksek promosyon için hemen buna bakın!

Bugüne kadar bildiklerinizi unutun! Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? Yüksek promosyon için hemen buna bakın!

Bankalar arası emekli promosyon yarışı kızışmışken emekliler en yüksek promosyonu hangi bankadan alırız diye merak etmeye başladı. Müşterisi olduğu bankanın promosyonundan memnun olmayan emekliler süre dolmadan banka değiştirebilirsiniz! İşte detaylar...



Bugüne kadar bildiklerinizi unutun! Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? Yüksek promosyon için hemen buna bakın!

PROMOSYON TUTARI NASIL BELİRLENİYOR?

Mynet sitesinde yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol imzalayan bankalar promosyon ödemesini yapmaya hak kazanıyor. Bu protokolde en az promosyon tutarı belirleniyor. Bankalar bunun altında ödeme yapamıyor ama üstüne çıkabiliyor.

EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN HANGİ ŞARTLAR BULUNUYOR?

Bankadan promosyon almak için istenilen tek şart, '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdü vermek.

Kimi bankalar hiçbir ek koşul olmadan ödeme yaparken kimileri de maaş taşıma ya da ek ürün kullanma koşullarıyla yüksek ödeme yapıyor. Bazı bankalar emekli yakınını getirenlere ek ödeme veriyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

2020 yılında imzalanan protokolde taban promosyon tutarı 1.500 liranın altındaki maaşlar için 500, 1.500-2.500 TL arası maaşlar için 625, 2.500 lira üstü için 750 TL olan belirlenmişti.

Ancak özel bankaların kampanyalarıyla tutarlar 7 bin 500 liraya kadar çıktı. Kimi bankalar da emekli yakınını getirenlere her kişi için 250 lira ödemeye başladı.

Böylece 1 emekli yakınını getiren emekliye 7 bin 750 liraya varan promosyon imkanı oluştu.

KİMLER 3'NCÜ PROMOSYONU ALACAK?

Emeklilere ödenecek promosyon imkanı ilk olarak 2017'nin Şubat-Mart döneminde hayata geçti.

2017 yılında ilk promosyonlarını alanlar, 2020'de ikinci kez promosyon imkanı elde ederken, üçüncü promosyonlarını da 2023 yılında alabilecek.

Önümüzdeki senenin Şubat-Mart döneminden itibaren üçüncü promosyon kapısı açılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında yeniden protokol imzalanırken, bu protokol ile taban promosyon tutarlarında artış gerçekleşecek. İşte diğer merak edilen detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön