Genel

Bulancak'ta icradan 2 milyon 277 TL'ye satılık gayrimenkul!

Bulancak 1. İcra Müdürlüğü, Giresun ili Bulancak ilçesi Burunucu Köyü'nde bulunan gayrimenkulü satıyor. Toplam bedeli 2 milyon 277 bin olarak belirlenen gayrimenkulün ihalesi 24 Haziran 2011 günü saat 14,00 den 14,15 e kadar Bulancak icra Müdürlüğü yapıla

Bulancak 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;    

TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI T.C. BULANCAK 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
 T.C. BULANCAK 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

SAYI: 2010/100
 
Örnek No : 27
 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

Tapu Kaydı:

Giresun ili Bulancak ilçesi Burunucu Köyü Ada : 119, Parsel: 16, Cilt: 11, Sayfa : 1080 de tapuya kayıtlı Tripleks (villa) mesken ve arsa niteliğinde taşınmaz olup yüz ölçümü 1481,78 m2 dir.
imar Durumu: Bulancak ilçesi imar planı içindedir.  

ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:
Taşınmazın bulunduğu yer deniz manzarasını kuzey, batı ve doğu cepheden görmektedir. Etrafında kot olarak düşük olan kuzey taraflarında yoğun olarak villa tipi tripleks konutlar ve yapılaşmalar mevcuttur. Takriben yapı-taban alanı 300.Oܛ m2, toplam yapı alanı 900.00. M2 plup bu alana ilave olarak veranda, barbekü, havuz ve bahçe duvarları ile bahçede yapılmış olan merdivenler dahil değildir. Taşınmaz çok lüks malzeme ve işçilik kalitesi ile yapılmıştır. Isınma sistemi tabandan kalorifer sistemi ile bazı odalarda petek sistemi ile yapılmaktadır. Yer yer bazı odalarda klima bulunmaktadır. Binada havalanma sis ¬temi mevcuttur. Sıcak su için güneş enerji sistemi bulunmaktadır. Taşınmazın ısınma sistemi ve güneş enerji sistemi başka bir parsel üzerinde yapılmış olan yapının içerisinde bulunan kazan dairesinden sağlanmaktadır. Kalorifer dairesi ve bekçi evi taşınmazın güney tarafında bulunan ve borçluya ait olmayan başka bir parsel üzerindedir.

çEVRE DÜZENLEMESİ:  .  .
Bahçe duvarları kuzey ile doğu ve batı cephede betonarme perde duvar olarak yapılmıştır. Kuzey tarafta yapılmış olan
perde duvar ortalama 5-6 metre yüksekliğindedir. Bahçe korkulukları ithal çam ağacından yapılmıştır. Taşınmazın ana kapısı ahşaptan yapılmıştır. Pergolalar 1 .sınıf ithal ahşaptır. Binanın bodrum ve zemin,katlarının dış cepheleri boya olup normal katın dış cephesi Finlandiya çamından ahşap giydirmedir. Pencereler yeşil renge boyalı PVG dir. Pencerelerin çevresi gran ¬it taş ile çerçevelendirilmiştir. Binanın çatısı bakır sac kaplama olup takriben 19 ton bakır kullanılmıştır. Yer döşemeleri gran ¬it kaplama taş ile döşenmiş, bazı kısımlarda desen işlenmiştir. Bahçe içerisinde kapalı veranda ve barbekü bulunmaktadır. Barbekünün tuğlaları fırınlanmış tuğladır. Yine bahçe içerisinde ahşap malzemeden yapılmış üzeri ahşap kaplı çatısı bulunan kamelya mevcuttur. Bahçenin peyzaj 'düzenlemesi özenle yapılmıştır. Özel bahçe taşlan ile süslenmiş, taşlar sünger görünümlüdür, Bahçede sedir ağacı, mavi çam , mimoza, bodur çam , sarmaşık, gül gibi çiçekler ve ağaçlar olup bahçe çlmlendirilmiştir. Bahçe ile çevre etrafı süs lambaları ile aydınlatılmaktadır. Bahçe girişi ve verandanın tabanı mermer kac a-madır.

BODRUM KAT MEKANLARI :
Bodrum katta garaj, havuz, soyunma odası, havuz içi mutfak, wc, banyo , çamaşırhane, ütü odası, sauna, salon, oyun salonu ve spor odası mevcuttur. Garaj kapısı otomatik kumandalıdır. Garaj İçerisinden evin oyun ve spor odasına aç an bir bulunmaktadır. Oyun kompleksi odasının tavanı alçıpen ve spot lambalarla aydınlatılmıştır. Salon ve yemek sacnu bir aradadır. Zemin ahşap kaplamadır. Havuz kısmında soyunma odası, wc ve duş için ayrılan ıslak mekan vardır. Zemin granit kaplama döşemedir, Büyük ve küçük havuzlar olup havuz seramiği ile kaplanmıştır. Havuzun tavan döşemesi kafes sistemidir. Sauna kısmının her yeri ithal ahşap malzemeden kaplanmıştır, Havuzun bir kısmı binanın altında bir kısmı se camdan kapalı alandadır. Bu kattan zemin kata çıkılan merdiven bulunmaktadır.

ZEMİN KAT MEKANLARI:
Zemin döşemesi granit tavan alçıpen olup spot aydınlatmalıdır. Hol zemini ahşap ve granit ile birlikte giydirme coşeme kaplama ile yapılmıştır. Mutfak dolapları özel ahşaptan yapılmıştır. Mutfak tezgahı siyah granit olup üzerinde elektro' < alet çalıştırıcı kısım ve fritöz gibi özel kısımlar bulunmaktadır .Mutfaktan verandaya çıkmak için kapı vardır. Ana holden en üst tavan görünmekte ve tavan cam kaplamadır. Salon üç kısımdan oluşmakta iki tane oturma salonu ve yemek salonu vardır. Pencereler içeriden ahşap görünümlü PVC boydan sürgülü Cam kaplı olup terasa açılmaktadır, Zemin katta aynca kütüphane ile bir yatak odası olup yatak odası içerisinde wc ve duş vardır.

NORMAL KAT MEKANLARI:
Üst katta 5 tane yatak odası olup bir tanesi ebeveyn yatak odasıdır, İçerisinde giyinme odasına açılan kapı bulunmaktadır. Oda içerisinde banyo ve wc bulunmaktadır. Islak mekanlar jakuzi, duş, ahşap kaplamalı lavabo ve tuvalet vardır. Zemin granit döşeme ve spot aydınlatma ile aydınlatılmaktadır. Diğer iki yatak odalarının içerisinde duş, tuvalet ve ahşap kaplamalı lavabo bulunmaktadır. Diğer İki yatak odalarında ıslak mekan yoktur, holde ortak kullanım için banyo ve wc bulunmaktadır, Bütün-yatak odalarının zemini ahşap döşeme, pencereler ahşap görünümlü PVC ve aydınlatmalar spot aydınlatmadır. Holün zemin döşemesi granit kaplama ahşap korkuluklar olup korkuluklar cam ile dekoratif süsleme yapılmıştır, Katter arasında ulaşımı sağlayan merdivenler ahşap kaplama, korkulukları ahşap küpeştelidir. Elektrik ve suyu mevcuttur.

Muhammen bedeli:
2.277,143,50,- TL sidir (Kıymet takdirine yapılan itiraz sonucu Bulancak icra HukuJ< Mahkemesinin 19/01/2011 tarih ve 2010/56 Esas 2011/3 Karar sayılı ilamı ile tespit edilmiştir.)


Satış şartlan:

1-  Satış 24/06/2011 günü saat 14,00 den 14,15 e kadar Bulancak icra Müdürlüğü giriş kapısı önünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 mı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile 04/07/2011 günü aynı yerde saat 14,00 den 14.15 e kadar ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı ala ¬caklılara alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. Su kadar ki, artırma bedelinin malın tah ¬min edilen kıymetinin-%40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bun ¬dan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşe ¬cektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen değerin % 20 si cranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir, ihale Damga Vergisi, Katma Değer Vergisi ile tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve Tellallık harcı satış bedelinden ödenir,

3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (+) bu gayrimenkul üzerindeki'haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunun 122 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir,

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/100 sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 05/05/2011
(ic, it. K. 126)
(+) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com