29 / 04 / 2024

Bülent Arınç: Gasp ettiğimiz konutları iade ediyoruz!

Bülent Arınç: Gasp ettiğimiz konutları iade ediyoruz!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gasp ettiğimiz gayrimenkullerini cemaat vakıflarına aynen iade ediyoruz. Bu Türkiyenin yüz akıdır dedi



Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, üç semavi dinden aralarında imam, rahip ve hahamın da bulunduğu Antakya Medeniyetler Korosunun Anemon Otelinde Bin Yıllar Kadar Derinlere Uzanan Köklerden Göklere Kadim Eserler başlıklı konserini izledi. Arınç, konser sonrasında yaptığı konuşmada, Manisada Ermenilerin de yaşadığını, Kırkağaça gittiğinde 1916 yılına ait bir belediye meclis encümeninin fotoğrafında 5 tane Ermeninin yer aldığını ifade etti.

Arınç şöyle konuştu: Kırkağaçta, Manisada yaşadılar. Bu topraklarda birlikte yaşadık. Osmanlı dönemi bu beraberliği gösterdi. Sonra yaşananları bir kenara koyun. Onlar farklı bir trajedidir. 160dan fazla cemaat vakfı var ve onların pek çok gayrimenkulleri var. 1974de el konulmuştu. Geçmiş günlerde Kanun Hükmünde Kararname çıkarttık. Gasp ettiğimiz gayrimenkullerini cemaat vakıflarına aynen iade ediyoruz. Bu Türkiyenin yüz akıdır.
Milliyet


Geri Dön