Genel

Bülent Arınç Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü açtı!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'nde, Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı binasının açılışı, Arınç ve beraberindeki yetkililer tarafından kurdele kesilerek yapıldı...


Arınç, daha sonra binadaki salonda, hayırsever iş adamı Hasan Öztimur'a "fahri doktora", eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'a da "fahri profesörlük" unvanı verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Öztimur'un mükemmel bir fakülte ve dekanlık binası yaptırarak üniversiteye bağışladığını söyledi.


Siyasi yaşamında, kamunun yaptırdığı, devletin imkanlarıyla inşa edilen pek çok eğitim kurumunun açılışlarında bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası içerisinde kim ne yaptıysa küçük, büyük demeden özellikle onlara iştirak ettim. Bu hayırseverlerimizi tebrik ettim, takdir ettim. Çünkü bu bir vefakarlık, bu bir saygının ifadesidir. O insanların kendi imkanlarıyla helal kazançlarıyla yaptırdıkları bu eğitim kurumları, Türkiye'nin çok büyük bir ihtiyacını görüyor" ifadesini kullandı.


Eğitime katkının, geleceğe, gençlere katkı, ülkeye yapılacak en büyük, en hayırlı işler olduğunu vurgulayan Arınç, geçmişte "hayırseverlik", "Allah rızası" denildiğinde halkın daha çok cami, Kur'an kursu yapmayı anladığını belirtti. Bu konuda çok büyük işler yapanlar bulunduğunu ancak artık Türkiye'nin ihtiyacının eğitim kurumları olduğunu dile getiren Arınç, "Ne kadar hayırseverimiz varsa kendi imkanları yetmiyorsa başkalarıyla birleşerek eğitim kurumları yapmalı, fakülteler, liseler, meslek liseleri, ilköğretim kurumları yapmalı" değerlendirmesinde bulundu.


Arınç hem öğrenci yurdundan hem de okuldan arkadaşı Harput'un yaklaşık 6 yıl Bursa'da valilik yaptığını anımsatarak, onun Siyasal Bilimler Fakültesini, kendisinin ise Hukuk Fakültesini bitirdiğini dile getirdi. Onun, Bursa'da valilik yapmasından gurur duyduğunu anlatan Arınç, Harput'un büyük katkıları ve hizmetleri bulunduğunu ifade etti.


- Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi


Yapmaktan utandığı tek şeyin, bir toplantıya geç kalmak olduğunu bildiren Arınç, bu törene de biraz geç kaldığını kaydetti.


Geç kalmasının, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu yapım çalışmalarını havadan ve karadan incelemelerinden kaynaklandığını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:


"İftihar etmeliyiz. Bence Cumhuriyet döneminin en büyük projelerinden biri budur. 380 kilometrelik İzmir'den başlayan ve İstanbul'da sona erecek olan bir otoyol artı köprü projesiyle karşı karşıyayız. Bu, kamu özel ortaklığıyla iş birliği halinde yapılıyor. Bunun maliyeti 9 milyar dolardır. 18-20 katrilyonluk bir iş var karşımızda. 22 yıl artı 4 aylık bir çalıştırma süresi var. Bunun içine 7 yıllık inşaat süresi de dahil. Yani devlet 15 yıllık bir çalışma karşılığında 9 milyar dolarlık bir eseri meydana getiriyor. Bu projeyi görmekten çok mutlu oldum, herkese de teşekkür ettim. Bu, muhteşem bir proje. 3 kilometreye yaklaşan bir köprü var; muazzam ayaklar üzerinde duruyor. Onlar da neredeyse denize konulmak üzere. Onlarca tünel, onlarca viyadük var. İzmir'den yola çıkan bir insan 3 saat 15 dakikada İstanbul'a varmış olacak. Bu proje geçmişte de düşünülmüş hatta bir iki defa da ihale edilmiş ama hiçbiri sonuçlanmamış hatta çalışmalar bile başlamamış. Demek ki kamu özel ortaklığı, iyi yöntemlerden biri."


Türkiye'de güzel işler yapıldığını ve bundan herkesin mutlu olması gerektiğini vurgulayan Arınç, bunun, siyasi görüş farklılıklarıyla eleştirilecek bir şey olmadığını belirtti.


Bu konuda sadece, "Bunlar gecikti", "Bunlar küçük", "Biz gelirsek daha büyük yapacağız, daha çabuk yapacağız, şunları şunları da ilave edeceğiz" gibi eleştiriler getirilebileceğini söyleyen Arınç, "Siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, ancak rakipleridir. Rakipler de birbirlerini ancak böyle eleştirebilir, hedefe böyle varabilirler" diye konuştu.


- "Keşke o gençler Hasan Öztimur'un elini öpmek için sıraya girselerdi"


Arınç, tören öncesi yerleşkede, sayısı 20-25'i geçmeyen öğrenci grubunun, protesto eyleminde bulunmak amacıyla toplandığını dile getirdi.


Korkak olmadıklarını ve gözlerini kırpmadan her yere gittiklerini kaydeden Arınç, şöyle konuştu:


"Bunlar da sadece bir sivrisinek ısırığı kadar bizi ilgilendirir. Bunlara değer vermiyorum ama üzüldüğüm tek şey; böyle bir güzelliğin içinde yaşarken birilerinin, üzerlerine kötü ideolojilerin deli gömleğini giymiş olarak birilerini protesto etmek için sabahtan beri toplanmış olması. Sayısı 50 olsa UÜ'nün binde biri demektir. 50 bin öğrencisi olan bir üniversitede 50 kişinin bağırıp çağırması, sinek ısırığı kadar, kimseyi etkilemez. 40 yıllık siyasi hayatımda her şeyi gördüm. İhaneti de gördüm, takdiri de gördüm, zenginliği de gördüm fakirliği de gördüm. Bundan sonra göreceğim bir şey kalmadı ama memlekete hizmet eden insanlara en azından saygı duymak gerekirken herkesin huzurunu bozacak birtakım şeyler yapma gayretinde olursa insanlar, buna ancak üzülürüm. Keşke o gençler bizi protesto etmek yerine Hasan Öztimur'un elini öpmek için sıraya girseydi. Bunlar, olacak şeyler. Biz her yerde varız ama her şeyde bir kötülük görmek, gözlerde nefret içerisinde insanlara böyle nefretle bakabilmek çok kötü bir şey. Bu üniversite, bu fakülte, bu binalar, sizler okuyasınız, daha mutlu olasınız, daha iyi bir eğitim alasınız diye yapılıyor."


Öztimur'a "fahri doktora", Harput'a da "fahri profesörlük" beratlarının verilmesi ve cübbelerinin giydirilmesiyle sona eren törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bazı Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve Öztimur ile Harput'un yakınları katıldı.


Daha sonra, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Beşevler Bölge Parkı'nın hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılan Arınç, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile kurdeleyi keserek açılışını gerçekleştirdiği parkı, beraberindekilerle gezdi.


AA