02 / 05 / 2024

Bülent Bülbüloğlu: Kredi kartı düzenlemesi turizm sektörünü böldü!

Bülent Bülbüloğlu: Kredi kartı düzenlemesi turizm sektörünü böldü!

Marmarisli otelciler adına konuşan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği(GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, sınırlandırmanın özellikle iç pazarı daraltacağını öne sürerken, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) uygulamaya destek verdi.




Kredi kartıyla tatilin 6 taksitle sınırlandırılması konusundaki düzenleme turizmin önemli merkezlerinden Marmaris'te sektörü böldü. Marmarisli otelciler adına konuşan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği(GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, sınırlandırmanın özellikle iç pazarı daraltacağını öne sürerken, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) uygulamaya destek verdi. TÜRSAB, "6 ay az değil. Kredi kartı, olmayan paramızı da ipotek altına alıyor ve insanlar zor durumda kalıyor. Düzenleme zarar vermez" dedi.

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Maliye Bakanı ile görüşerek uygulamanın geri çekilmesini isteyeceklerini söyledi. Sınırlamayı "sıkıntılı bir durum" olarak niteleyen Bülbüloğlu, "Konaklama sektörü temsilcileri olarak Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) bünyesindeki Ar-Ge bölümüyle çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımız tamamlanınca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek önerilerimizi sunacağız ve sınırlandırma yapılmamasını isteyeceğiz" diye konuştu. İç pazarı büyütmek için son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını ve bu konuda yol alındığını belirten Bülbüloğlu, "Taksit sınırlandırması getirilirse iç pazar darbe alır. İnsanlar istedikleri kadar taksitle tatil yapmak istiyor. Sınırlandırmayı tatilci de, turizmci de istemiyor. Bakan Şimşek'in bunları dikkate alacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Özbozdağ ise sınırlamanın sektöre zararı olmayacağını belirterek, "Tatil bir ihtiyaç. İnsanlar doğal olarak tatil yapmak istiyor. Fakat bu sınırlama insanları tasarrufa itecekse diyecek birşey yok. Çünkü kredi kartı olmayan parayı harcatıyor, ileride olacak paramızı da ipotek altına alıyor. Bu hatayı hepimiz yapıyoruz. Tüketim toplumu olduk. Daha önce 12 taksit yapabiliyorduk ama 6 ay taksit de az değil. Sektöre zarar vereceğini düşünmüyorum" dedi.


Yeni Asır/Adem Ülker


Geri Dön