27 / 04 / 2024

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) uçak, seyahat acenteleri ve yurt dışı konaklamalarda kredi kartlı harcamalara ilişkin taksit yasağı getirmesi turizm sektöründe tepkilere yol açtı. Turizmciler, kredi kartı yasağının sektörü zor durumda bırakacağını belirterek BDDK’nın aldığı bu kararı eleştirdi.

tatil.com Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, 2023 yılının sektör açısından sıkıntılar ile başladığına işaret ederek Kahramanmaraş deprem felaketinin ardından yaşanan seçim süreciyle birlikte bu zorlu sürecin devam ettiğini dile getirdi. Diğer yandan yüksek enflasyon nedeniyle konaklama fiyatlarında da ciddi artışlar olduğuna dikkat çeken Ramazan Becer, sektörün bir yandan bu tip sorunlar ile mücadele ederken, yurt dışı seyahatler için getirilen bu yasağın acenteleri zora soktuğuna değindi.

SIKINTILAR BİTMİYOR

tatil.com Yönetim Kurulu Başkanı Becer, bu yıl başından beri yurtdışı turlarda ciddi bir Schengen kriziyle karşılaştıklarını belirterek vize süreçlerinin uzaması ve aksamasının iptallere yol açtığını, bu nedenle vizesiz turlara ağırlık vererek, yurtdışı operasyonlarını sürdürdüklerini kaydetti. Becer, ancak artan maliyetler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen kredi kartı taksitlerinin tüketiciler açısından büyük bir kolaylık sağladığını, BDDK’nın son kararından sonra ise satışlarının durma noktasına gelmesinden endişe ettiklerini dile getirdi.

KKTC DA KARAR KAPSAMINDA

tatil.com Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, kredi kartı yasağının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de kapsadığına işaret ederek Kıbrıs’ın da bu yasak kapsamına girmesinin de hem yerli turisti hem de sektörü büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Kıbrıs’ın bu yıl 2 milyon ziyaretçi hedefinin bulunduğuna değinen Becer, bölgede Türk yatırımcıların tesislerinin de bulunduğuna işaret ederek herkesin alınan bu karardan büyük bir mağduriyet yaşayacağını savundu.

Becer, KKTC’nin en büyük gelir kaynağının turizm olduğunu da vurgu yaparak sektör olarak bölgeye desteklerinin her zaman devam ettiğini ancak sezon ortasında alınan bu kararın KKTC’daki yatırımcıları da olumsuz yönde etkileyeceğini ileri sürdü.

tatil.com Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, BDDK’nın bu kararını yeniden gözden geçirmesini umut ettiklerini belirterek sektörün rekabet gücünün artırılması için konaklama vergisi gibi vergi yüklerinin de yeniden gözden geçirilmesini talep etti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön