29 / 09 / 2024

Bulgaristanda lüks malikanelere helikopterli denetim!

Bulgaristanda lüks malikanelere helikopterli denetim!

Bulgaristan’da hazineye bağlı Milli Gelirler Ajansı (NAP) müfettişleri, sahiplerinin sıkı güvenlik tedbirleri yüzünden içine girilemeyen lüks malikaneleri havadan helikopterlerle denetliyor




NAP müfettişlerinin yaptığı ilk keşif uçuşları sonucu, ülkenin çeşitli bölgelerinde büyük bir bölümü kaçak toplam 800’ün üzerinde lüks malikane belirlendi. Müfettişler bu malikanelerden 140 tanesinin acil olarak araştırılmasını kararlaştırdı.
Yüksek bahçe duvarları, kameralı ve silahlı güvenlik önlemleri ile adeta birer kale gibi korunan söz konusu lüks malikanelerin çoğunun kaçak olduğu, geri kalanının da yıllardır içinde oturulduğu halde resmi kayıtlarda hala inşaat halindeymiş gibi gösterildiği öğrenildi.

NAP Genel Müdürü Krasimir Stefanov, Başbakan Boyko Borisov’un özel izniyle kullanılan hükümet helikopterleri ile yapılacak yeni denetimlerin hazineye 5 milyon avrodan fazla vergi geliri kazandırabileceğini açıkladı. Başbakan Borisov da kaçak lüks malikanelere el konulacağını veya yıkılacağını bildirdi.

Bulgar basını, sahipleri arasında gümrükçüler, savcılar, yargıçlar ve düşük maaşlı devlet memurlarının yer aldığı lüks malikaneler konusunu uzun süredir gündeme getiriyordu.

Ülkenin güneydoğusunda İvaylovgrad Barajı çevresinde bulunan ve sahiplerinin büyük bölümünü gümrükçülerin oluşturduğu lüks malikanelerden birinin kapısının üzerine "Eğlence Bakanlığı" yazılı bir tabelanın asılması, kamuoyunun tepkisini daha da artırmıştı.

Bu arada lüks malikanelerin havadan helikopterlerle denetlenmesi Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov’un da tepkisine neden oldu.
Cumhurbaşkanı Pırvanov, konunun hukuk çerçevesinde sonuna kadar araştırılması gerektiğini belirterek, "Ancak saygın bir devlet bu tür yolsuzlukları havadan tespit etmemelidir" açıklamasında bulundu
AA


Geri Dön