15 / 05 / 2024

Bulgaristan'da yatırımın yüzde 75'i inşaat sektörüne!

Bulgaristan'da yatırımın yüzde 75'i inşaat sektörüne!

Yaşanan ekonomik krize rağmen son bir yıl içerisinde toplam 2.300 yeni iş yeri açarak, ülke ekonomisine toplam 1 milyar avro yatırım yapan çeşitli sektörlerden 7 şirkete ödül verildi



Törene katılan Başbakan Boyko Borisov, son 4 yılda en büyük yatırımların inşaat sektörüne yapıldığını kaydederek, "Bu dönemde toplam 24 milyon avroluk yatırımın yüzde 75'i inşaat sektörüne gitmiştir. Ekonominin başka alanlarına da yatırım yapmak önemlidir. Ancak bu şekilde çalışanlara istihdam yaratılabilir" dedi.

Borisov, ödül alan yatırımcılara Noel ve yeni yıl dolayısıyla çalışanlarına daha ekstra prim ödemeleri çağrısında da bulundu.

Borisov, "Yeter ki yatırım yapın. Biz devlet olarak herkese ayrım gözetmeksizin destek olacağız. Çünkü istihdama bu kriz ortamında daha çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Yatırımlar Ajansı Genel Müdürü ve Bulgaristan'ın eski  Ankara  Büyükelçilerinden Stoyan Stalev de konuşmasında küresel kriz yüzünden zor geçen son bir yılda Bulgaristan ekonomisinin yatırımcıların gözünde cazibesini artırdığını söyledi.

Bulgaristan'da "Yılın yatırımcısı" ödüllerini madencilik alanında; "Elatzite", işletme alanında; "Tehnogips", "Dolplast", "ABB Automation" ve "İksektik" enerji alanında ise "Enel Maritza İztok" ile "AS Geo Energy" şirketleri kazandı.
AA


Geri Dön