Ekonomi

Bundan sonra yasak olacak! Markete gittiğinizde rafa baktığınızda şok olmayın

Bolu'da mangal ürünleriyle ilgili verilen yasak kararı, fiyatları da derinden etkiledi. Gelin konuyla ilgili detaylara bakalım... Fakat yaz ayları olması nedeniyle hem orman yangınlarını önlemek hem de çevre kirliliğine sebebiyet vermemek adına bazı bölgelerde mangal yakmak yasaklanıyor

Türk vatandaşının en fazla sevdiği aktivitelerin başında mangal yapmak geliyor. Fakat yaz ayları olması nedeniyle hem orman yangınlarını önlemek hem de çevre kirliliğine sebebiyet vermemek adına bazı bölgelerde mangal yakmak yasaklanıyor. Son olarak Bolu'da alınan bu kararlar da tavuk fiyatlarının düşmesine neden oldu. 

Bolu’da, mangal yasaklarıyla birlikte rağbetin azaldığı tavuk fiyatlarının düştüğü belirtildi. Türkiye’nin beyaz et ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı Bolu’da, orman yangınları sebebiyle mangal yasağı getirildi. Bu yasak kararı ise yaz aylarında en fazla olan tavuk tüketimini düşürerek tavuk fiyatlarının da etkilendiği paylaşıldı.

Piknikçilerin en çok tercih ettikleri beyaz et ürünü olan tavuğa olan rağbetin düştüğü paylaşılarak fiyatların da düştüğü aktarıldı.Beyaz et üreticisi Mustafa Aksoy ise bu konuda bir açıklama yaptı. Aksoy açıklamalarında Tavuk satışlarını yaz aylarında artması her zaman beklenen bir olay olduğunu çünkü tüketimin çoğunluğunun mangalda gerçekleştiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“İnsanlar günlük yemek yaptığında 100 gramla yetiniyorsa mangalda 250-300 gram yiyebilir. Satışları 3 kat artıran olay mangaldır.

Mangalın yasaklanması tavuk satışını durdurdu. Bu da dolayısıyla fiyatlara yansıdı. Bizim sektörümüzde arz talep olayı birebir çalışır. Serbest piyasa tavukçuluk sektörünün olmazsa olmazıdır. Bu fiyatların düşmesine sebep oldu.”