Genel

Burçlara göre ev dekorasyon önerileri!

İster ciddiye alalım ister almayalım burçlar hayatımızı etkiliyor. Herkesin dekorasyon zevki farklıdır ama burcunuz, tarzınız hakkında ipucu verir...

İster ciddiye alalım ister almayalım burçlar hayatımızı etkiliyor. Herkesin dekorasyon zevki farklıdır ama burcunuz, tarzınız hakkında ipucu verir. Örneğin; aslanlar egzotik aksesuvarlardan, balıklar deniz altı temalarından vazgeçemez. İşte sizin için 12 burcun dekorasyon zevklerinin detayları...

KOç:
Özgürlüğüne düşkünlüğüyle tanınan koç burcunu eve bağlamak için canlılık ve renk ahengi gerekli. Buna bağlı olarak da ideal renkleri kırmızı ve turuncu tonları. Eşyalarında genellikle sade desenleri seçen koçların yatak odaları her zaman canlı olmalı. Büyük yastıklardan hoşlanan koçlar aynı zamanda dekorasyon konusunda sıkılgan bir yapıya sahiptir.

BOĞA:
Toprak grubundan olan boğa burçları için geniş teraslar, balkonlar ve süs bitkileri çok önemlidir. Evlerinde karmaşıklıktan hoşlanmazlar ama konfor ve lükse de asla hayır diyemezler. Mobilyalarda ahşaba ağırlık verirler. Düzenle kurulan yemek masalarından ve özenle seçilmiş yemek tabaklarından hoşlanırlar. Boğa burcunun renkleri toprak tonları ve gülkurusudur.

İKİZLER:
Hava grubundan olan ikizler burcu yaşadığı yerin geniş ve ferah olmasına çok dikkat eder. Ağır bir dekorasyon tarzı kesinlikle onlar için uygun değildir. Evini adeta sanat eseri hazırlar gibi dekore eder. Sadelikten yanadır. çift yönlü kullanabilen objeleri tercih ederler. Sohbeti seven ikizler için L şeklindeki kanepeler idealdir. İkizlerin, duvarları için renk seçimi beyaz veya bej tonlarıdır.

YENGEç:
Evlerine meraklı yengeçler, ruhlarındaki kararlığı ve yaratıcılığı evlerine yansıtırlar. Evlerini zarif, yumuşak, abartıdan uzak tasarımlarla dekore etmeyi severler. Yengeç burçlarının aksesuarda en çok tercih ettikleri şey gümüş eşyalardır. Birden fazla oturma grubu/hamak ve büyük kitaplıklardan hoşlanan yengeçlerin evine ise beyaz, inci ve sarı renkler hakimdir.

ASLAN:
Aslanlar gösterişli mekanları severler ve rahatlıktan çok lükse düşkünlerdir. Egzotik aksesuarlar, pahalı halılar, değerli vazolar onlar için vazgeçilmezdir. Duvarlarında sarı ya da turuncu renkler hakimdir. Banyolarında altın kaplamalar ya da mermerler kullanmaya bayılırlar. En sevdikleri odalarına, mumlar, aynalar, saten yastıklar koyarlar.

BAşžAK:
Ayrıntılara verdikleri önemle bilinen başaklar mutfakları başta olmak üzere evlerinin her köşesinde titizdirler. Evlerini dekore ederken açık mavi, bej ve beyaz tonlarını kullanırlar. Sandıkları, cam objeleri ve eski ahşap mobilyaları çok seven başaklar için bol raHı dolaplar ve danteller vazgeçilmezdir.

TERAZİ:
Teraziler, doğuştan dekoratör sayılabilirler. Yumuşak ve rahat döşenen evlerinde, antika sandalyeler, uzun ve alçak rahat koltuklar en çok kullanılan nesnelerden. Salonlarında Uzak Doğu esintilerini görebileceğimiz terazilerin evlerinde, pastel renkleri, yeşil ve mavi tonlarını kullanırlar.

AKREP:
ilginç ve eksantrik her şey Akrep burçlarının dikkatini çekiyor. Onların evleri daha çok büyüleyici bir tiyatro sahnesini anımsatır. Saten ve ipek kumaşları tercih eder, evlerinde sadece parlatılmış ahşapları kullanırlar. Karamsar tabloları beğenirler ve evlerinin duvarları bu tür tablolarla kaplıdır. Cinselliği en güçlü burç olduğundan yatak odası dekorasyonuna bir hayli özen gösterirler ve burada daha çok kırmızı rengi kullanırlar.

YAY:
Evlerinde uzak ülkeleri hatırlatan posterler kullanırlar. En sevdikleri odalarda harita, mum ve dini semboller bulundururlar. Son model teknolojik aletler hep ellerinin altındadır. Büyük yastıklar yaylar için vazgeçilmezdir. Değerli parkeler, mermer kaplı odalar, zarif koltuk döşemeleri yay burcunda olanların ev sitilini yansıtır.

OĞLAK:
Ev döşeme tarzları sadedir. Dekorasyon için en çok para harcayan burç oğlaklardır. Evlerinde koyu toprak tonlarını tercih ederler. Ahşap, deri gibi doğal maddelerden hoşlanan oğlaklar için en önemli şey eşyalarının sağlam ve ahenkli olmasıdır. Yumuşak renklerde pahalı kumaşlardan yapılan kırlentler evlerinin vazgeçilmezleri arasındadır.

KOVA:
Yaratıcı kovalar bu özelliklerini evlerine de yansıtırlar. Uzay görünümlü aksesuarlardan ve gece mavisi tonlarındaki döşemelerden çok etkilenirler. Bu, kovaların bilimkurguya olan ilgilerinden kaynaklanır. çılgın mobilyalardan ve soyut sanattan hoşlanırlar. Kova burcunun rengi ise, gümüş ve metalik rengidir.

BALIK:
Deniz temalı objeleri çok seven balık burcunun yatağı mutlaka rahat, yumuşak ve dinlendirici olmalıdır. Romantik posterler, eşyalar onlar için vazgeçilmezdir. Zıt parçalardan uyum yaratmaya bayılırlar. Balık burcunun rengi ise, su yeşili ve mavisi, beyaza kaçan solgun sarıdır.
vATAN