09 / 05 / 2024

Burdur Bucak'ın imar planı değişecek!

Burdur Bucak'ın imar planı değişecek!

Bucak Belediyesi tarafından ilk etapta Barbaros, Mimar Sinan ve Onaç Mahallelerini kapsayan imar revizyonu için düzenlenen referandumun sonuçları açıklandı.



Bucak Belediyesi tarafından ilk etapta Barbaros, Mimar Sinan ve Onaç Mahallelerini kapsayan imar revizyonu için düzenlenen referandumun sonuçları açıklandı. Barbaros ortaokulunda gerçekleştirilen referandumda Onaç Mahallesi için kullanılan 137 oydan 112 evet, 25 hayır, Mimar Sinan Mahallesi için 74 oydan, 55 evet, 16 hayır, 3 geçersiz, Barbaros Mahallesi için 217 oydan 164 evet, 53 hayır olarak çıktı. 3 mahalle için kullanılan 428 oydan 331 evet, 94 hayır, 3 geçersiz çıktı. Referandum sonucu Barbaros, Onaç ve Mimar Sinan Mahallelerinin imar planı sınırları içerisinde kalan tapu sahipleri ve mahalle sakinleri imar değişikliğine evet dedi. 


Yapılan Referandum sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, "Mimar Sinan, Barbaros ve Onaç mahallelerinde İmar revizyon taslağımızı vatandaşlarımıza sunduk. Vatandaşlarımızda tapularıyla beraber gelerek hak kaybına uğrayıp uğramadıklarını kontrol ederek oylarını kullandı. Yaptığımız referandumda vatandaşlarımız "Evet" diyerek bize büyük bir güç verdi. Tüm tapu sahipleri ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum" dedi.


Başkan Mutlu, "Belediye Meclisimiz önümüzdeki günlerde toplanacak. Vatandaşlarımızın sağduyusuna, 'Hayır' diyen vatandaşlarımızın da sorunlarına kulak vereceğiz. Hayır diyen vatandaşlarımızın neden hayır dediğini analiz edip ona göre nasıl bir düzeltme yapabiliriz bunlara da bakacağız. Göreve gelirken "Bucak Marka Kent" olacak demiştik. Bucak kaldırımıyla, yollarıyla, sokağıyla marka kent olacak. Bu mahallerimizde yaptığımız imar revizyonu ile pazar yeri ayırdık, 112 için bir yer ayırdık, okul yerlerine, yeşil alanlara yer ayırdık. Yüksek gerilim hatlarının olduğu yerleri yola çevirdik ve mevcut yollarımızı genişlettik. Gecekondulaşmamak için düzenlemeler yaptık. İnşallah vatandaşımız memnun olur" diye konuştu.


Habertürk


Geri Dön