28 / 04 / 2024

Burdur İl Encümeni İl Özel İdaresi kira ödemelerini erteledi!

Burdur İl Encümeni İl Özel İdaresi kira ödemelerini erteledi!

Burdur İl Encümeni İl Özel İdaresi, pandemi süresi boyunca kira ödemelerini 15 Temmuz 2021'e tarihine kadar erteledi.



Burdur İl Encümeni İl Özel İdaresi'nden kiracılarını sevindiren haber geldi.  Burdurweb'ten Özgür Doğan'ın haberine göre; kiracıların kira ödemeleri 15 Temmuz 2021 tarihine ertelendi. 

Konuyla ilgili Burdur İl Encümeni İl Özel İdaresi'nde yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

12.01.2021 tarih ve 9 sayılı İl Encümen kararı ile, İl Özel İdaresine ait İl Merkezi ve İlçelerdeki binalarda ticari faaliyet gösteren işyeri ve işletmeler içerisinde kapalı olanlardan 15 Temmuz 2021 tarihine kadar kira alınmaması, açık olan işletmelerden ise kiraların 15 Temmuz 2021 tarihine kadar ertelenmesi kararı alınmıştır.

Burdur İl Encümeni İl Özel İdaresi kira ödemelerini erteledi!

Konuyla ilgili fikirlerini diler getiren  esnaflar ise 6 ay sonra biriken bu kira bedellerini nasıl ödeyeceklerini ifade ettiler. Alınan kararın yanlış olduğunu, ilçe belediyelerinin kiracılarından 3 ay kira alınmaması ve 3 ayda yüzde 50 kira bedelinin alınmasını talep ettiler. Burdur Özel İdare kiracıları “Biz de ilçe belediyelerinin kiracılarına uyguladığı gibi bir uygulama bekliyoruz. Özel idare encümenin aldığı bu karar esnafa destek değil daha zor durumda bırakacaktır” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Burdur'a yeni hastane inşa ediliyor!


Geri Dön