Eğitim

Burdur'daki tarihi eserler restore edilecek!

Burdur'daki Mısırlılar Evi'nin bulunduğu bölgenin bir külliye görünümüne bürüneceği bildirildi

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kentteki tarihi eserlerin restorasyonuyla ilgili olarak, Kocabali Hamamı, Mehmet Derviş Paşa Kütüphanesi, karşısında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamir edilen Şeyh Sinan Camii, Oluklaraltı mevkisindeki Piribaşlar Evi ve hemen yanındaki Mısırlılar Evi'nin bulunduğu bölgenin bir külliye görünümüne bürüneceğini söyledi.

Susamlık Tepesi'nde basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Akkaya, 13-15 Kasım tarihleri arasında yapılan Tarihi Kentler Birliği Burdur Semineri'ni değerlendirdi. Sözlerine seminer boyunca kendilerine destek veren basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Balaman, Burdur Belediyesi'nin Tarihi Kentler Birliği'nin bir üyesi olduğunu hatırlattı.

Bu toplantının Burdur'da yapılmasının çok önemli kazanımlar getirdiğini kaydeden Balaman, Türkiye'nin dört bir yanından gelen valilere, büyükşehir belediye başkanlarına, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına Burdur'un tarihi ve kültürel değerlerini gezdirme fırsatı bulduklarını anlattı. Akkaya, "Burdur bu yönüyle bilinmiyordu ama artık bu yönüyle de fark edildi. Kentsel sit alanları içinde yaptığımız çalışmalarımız, restorasyon çalışmalarımız, hamamlarımız, konaklarımız gezdirildi. Bence bu toplantı hedefine ulaştı" dedi.

Toplantının başladığı ilk gün olan 13 Kasımda Burdur'a gelen Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ın birçok tarihi mekanı gezdiğini ve bunlardan 5'inin restorasyonuna hemen başlanması için bürokratlarına talimat verdiğini hatırlatan Akkaya, "Kocabali Hamamı, Mehmet Derviş Paşa Kütüphanesi, karşısında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamir edilen Şeyh Sinan Camii, Oluklaraltı mevkisindeki Piribaşlar Evi ve hemen yanındaki Mısırlılar Evi ile o bölge bir külliye görünümüne bürünecek" diye konuştu.

Burdur'un bu toplantı ile birlikte büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabildiğinin ortaya konulduğunu belirten Akkaya, toplantının sonuç bildirgesinin Tarihi Kentler Birliği yönetimi tarafından hazırlanacağını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akkaya, Tarihi Kentler Birliği yönetiminin Burdur'da destek sözü verdiğini bildirdi.
AA