18 / 05 / 2024

Burhan Ayeri: AVM değil, yol gerekli!

Burhan Ayeri: AVM değil, yol gerekli!

Burhan Ayeri: Bir gün önce 15 dakikada tamamladığımız güzergahı, 1.5 saatte geçmeye razıyız. Buradan ulus-lararası görevlere de soyunan 'Mega Başkan' Kadir Topbaş'a önemli uyarılarda bulunmak istiyoruz...



İstanbul'u severiz. Özellikle de bayram günlerini. çünkü yollar 1960'ları hatırlatıyor. Trafik rahat. Otosu olanların çoğu, megakentten kaçmakta. Devasa inşaat kamyonları dahi tatilde. şžu satırları yazarken, bu sabah başımıza gelecekleri iyi tahmin ediyoruz. Bir gün önce 15 dakikada tamamladığımız güzergahı, 1.5 saatte geçmeye razıyız. Buradan ulus-lararası görevlere de soyunan 'Mega Başkan' Kadir Topbaş'a önemli uyarılarda bulunmak istiyoruz. Devasa iş merkezleri, AVM'ler, hatta gökdelen konutlara peşpeşe izin verdi. İyi güzel de bunların tamamı E-5 ya da TEM'in kenarında. İnşaat ruhsatı safhasında.15-20 metre içeriden başlayacaksınız, denemez miydi En son açılan Haramidere'dekini görmeyen varsa, mutlaka ziyaret etmeli. Gelenlerin, yarattığı kaos, park sorunu, E-5'i tek şeride düşürdü. Biraz ileride Beylikdüzü'nde yer alan Skyport'un kapıları şehir içi ve şehirlerarası trafiğe açılıyor. Topbaş öncelikli, tüm yetkilileri, yeni geniş yollar açmaya davet ediyoruz. Bu mantık devam ederse yakında kimse evinden çıkamaz hale gelecek.
- - -
Canlı Para'da ilk kez heyecanlandık. İki bayan yarışmacı Nazlı-Ceren, finale 650 bin lirayla geldiler. Aslında biraz bilgi birikimi olan için basit soruydu; 'Eyfel Kulesi mi, Özgürlük Heykeli mi önce yapıldı' Bizimkiler, ellerindeki tüm parayı Eyfel'e yatırıp, 'Sıfır çektiler'. Dileriz, bundan sonra psikolojik tedavi görmek zorunda kalmazlar. Sunucu Engin Altan Düzyatan'a da tavsiyelerimiz olacak. Bazı kelimeleri yanlış yerde kullanıyor. Örneğin 'Amaç' başka 'Kural' bambaşkadır. Bu konuda, ders almasında yarar var.
...
Deniz Seki'yle ilgili birkaç not düşeceğiz. NTV'de Yekta Kopan'ın konuğuydu. Kısa kesilmiş sarı-siyah saçlarından, kıyafetine kadar yeni imajını beğendik. En güzel yaşlarında. Zaten sesi de mükemmel. Birtakım yanlışlardan ders aldığını ifade etti. Dileriz öyledir, seviniriz. çünkü 'Deniz sevenlerdeniz'.
- - -
şžu satırları kaleme almak için dokuz gün bekledik. 'Böyyük haber kanalları'nın tamamı -TGRT Hariç-, 'Ekonomik Tabela'ya altın fiyatlarını almıyor. Böylece, entel dantel olduklarını sanıyorlar. Oysa Türkiye'de yaşayanların büyük bölümü Cumhuriyet, Yarım ve çeyrek'le uğraşır. Borsa indi-çıktıya tamam. Dolara, euroya peki. Ancak, yastık- altıcılar ne olacak Bunları da düşünün. Korkmayın küçülmezsiniz.
...
DIGITURK platformu dışında, bu hafta malı NTV Spor götürdü. Önce Barcelona deplasmanda Almeria'yı 8-0 yendi. Ardından Real Madrid A. Bilbao'ya 5-1 galip geldi. Anlayacağınız İspanya Ligi'nde şampiyon adaylarının gol yağmuru devam ediyor.

Yazının devamı için tıklayınız

Akşam/Burhan Ayeri


Geri Dön