29 / 04 / 2024

Burhaniye Sanayi yolu düzenleniyor!

Burhaniye Sanayi yolu düzenleniyor!

Burhaniye merkez mahalleleri için hazırlanan projeleri hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Büyük tonajlı kamyonların bozduğu yollar için modern altyapı imkanlarının sunulduğu düzenlemeler yapıyoruz" dedi.




Burhaniye Belediyesi, Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen eski köylerle yıllardır ihmal edilen sanayi bölgelerinin yollarını yeniden düzenliyor. Burhaniye merkez mahalleleri için hazırlanan projeleri hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Büyük tonajlı kamyonların bozduğu yollar için modern altyapı imkanlarının sunulduğu düzenlemeler yapıyoruz" dedi. İlk çalışma Şarköy yolu olarak bilinen Küçük Sanayi Sitesi Caddesinde başladı. Başkan Uysal'ın incelemelerinin ardından cadde için Burhaniye Belediyesi Proje Dairesi tarafından yeni bir düzenleme yapıldı. Yol projesi, Fen İşleri Dairesi'ne teslim edildi.


Uygulama çalışmaları başlıyor

Projenin uygulanmasının en kısa süre içinde başlayacağını belirten Başkan Uysal, "Bu yolla ilgili yeniden bir düzenleme çalışması yaparak Burhaniye vizyonuna uygun modern bir yol yapmayı planlıyoruz. Proje aşaması biten yolda, Fen İşleri Dairemiz uygulama çalışmalarına başlayacak. Geçtiğimiz günlerde yağmur suyu drenaj hattını yaparak Şarköy'den gelen ve mahallede ciddi sıkıntı yaratan yağmur suyunun kontrol altına alınması adına yapılan alt yapı işlerini başlatmıştık bu işin çok az bir bölümü kaldı. İş makinaları, ağır tonajlı kamyonların bu yolu çok kullanmasından dolayı yapılan yollar sağlıklı olmuyor. Buna çözüm olarak bu yola, asfalt yol yerine kozak taşı döşeyerek daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Ve yapılan refüj çalışmaları ve yeşillendirme çalışmalarıyla modern bir görünüm elde edeceğiz" açıklamasını yaptı.




Yeni Asır


Geri Dön