27 / 04 / 2024

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu yeni imar planlarının hak sahipleri tarafından olumlu görüş vermesi üzerine başlatılmış olan "1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi"nde yıkım süreçlerinin tamamlanmasıyla yeni binaların yapımlarına başlanacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi'nde bulunan "1050 Konutlar" bölgesinde geçen temmuz ayında kentsel dönüşüm kapsamında başlatılmış olan yıkım çalışmalarında sona gelindi.

Paylaşılan bilgilere göre yıkımı gerçekleştirilen binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırtırken, yeni konutların teslimlerinin 20 ay içerisinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Yine verilen bilgiye göre söz konusu projeyi gerçekleştirecek olan firmalar arasında yer alan Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, şehirdeki bir otelde gerçekleştirdiği basın toplantısında, dün itibarıyla kentsel dönüşüm bölgesindeki faaliyet için ruhsat aldıklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bölgede hafriyat çalışmalarına başladıklarını dile getiren Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, "Eğer kısmet olursa Bursa Akpınar Mahallesi'nde Bakyapı'nın sorumluluğunda olan toplamda 59 bloğun dönüşümünü gerçekleştirmeyle ilgili bismillah diyeceğiz." diye konuştu.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi nde yıkımlar tamamlandı!

Verilen bilgilere göre Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, yaklaşık olarak 1.200 konut sahibiyle anlaşma sağladıklarına değinerek şunları kaydetti: "Biz yüzde 100 uzlaşıyla yola çıkmış olduk. Bugün sabah itibarıyla da kentsel dönüşümle ilgili yasada yeni düzenlemeler gerçekleştirildi. Son halini almış durumu da Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu da tahmin ediyorum ki söz konusu kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak daha farklı zaman açısından ivme kazandıracak bazı düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. Bununla beraber biz 1050 Konutlar'da hayata geçireceğimiz projede hiçbir kamu parseline girmeden kazasız belasız binaları yıktığımız yerde inşa ederek süreci tamamlamış olacağız."

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör açıklamasında söz konusu dönüşüm sürecinde bazı noktalarda süreci zorlayan durumların olduğunu kaydederek, "Bu bölgedeki yaş aralığı 65 yaş ve üzeri. Çok ilginçti biz bu süreci yaşadığımızda. Sözleşmelerini yapmış olduğumuz 17 kişi yaşamını yitirdi. Yani vekalet almışız. Şu anda varisleriyle yeni baştan bir süreç başlıyor. Mesela bir tanesine biz hiç ulaşamadık, çok zorlandık. O kişiyi yurt dışında bulduk. O olmadan herhangi bir mesafe kat edemiyorsunuz fakat şimdiki mevcut olan çalışmayla beraber e-Devlet üzerinden tebligat süreçleri daha da hızlanmış olacak. Yani özellikle yüzde 51 yaklaşımı bu işe çok ciddi bir ivme kazandıracak." dedi.

Kentsel dönüşümde işin insani boyutunun ticaretten çok daha önemli olduğuna değinen Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör şöyle konuştu: "Can güvenliği anlamında biz Bursa 1050 Konutlar'da değeri 4 olan beton kalitesi gördük. Yönetmelik gereği 1 metreküp betonda 350 kilogram civarında çimento olması gerekliyken orada 40-50 kilogram kadar çıktı. Döşeme demirleri de çok ince çıktı. Bizi şoke eden imalatlar da gördük. Bir yapıda 75-80 ton demir çıkması gerekirken toplamda 32-33 ton demir çıktı. Bu anlamda kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor. Bu alanda hükümetin yapmış olduğu düzenlemeyi de çok önemsiyoruz."

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör ayrıca açıklamasında yeni yapılan zemin üzeri 7 kat olacağını ve hak sahiplerine 20 ay içerisinde teslim edilmesinin planlandığını dile getirerek, firmanın devam eden diğer projeleri hakkında da detaylar paylaştı.

Tüketici kredilerinin 442 milyar 990 milyon TL'si konut!

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Karmod'un prefabrik evlerine Orta Doğu ve Arap ülkelerinden yoğun talep!


Geri Dön