02 / 05 / 2024

Bursa 2. Etap TOKİ Konutları 'nda sona yaklaşıldı!

Bursa 2. Etap TOKİ Konutları 'nda sona yaklaşıldı!

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "TOKİ 2. etap konutlarının yapımının devam ettiğini belirterek: "TOKi, açıkçası İnegöl' de hayaldi. 2009 yılında TOKİ 'nin ilk etabını tamamladık" dedi




Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  TOKİ  2.  etap konutlarının yapımının devam ettiğini belirterek: "TOKi, açıkçası İnegöl'de hayaldi. 2009 yılında TOKİ'nin ilk etabını tamamladık. Şimdi 3 tipten oluşan 2.etap için heyecanlıyız. Bin 244 konutun inşaatında son aşamalardayız. Şuanda konutların yüide 85'i tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve alt yapı ile alakalı çalışmalar yapılıyor" dedi. 


Bin 244 konut ile birlikte bölgeye 32 derslikli okul ile aile hekimliği merkezinin yapıldığını dile getiren Başkan Aktaş: "Okul inşaatının tamamlanıp, Ocak ayı sonu itibariyle teslim edileceği bildirildi. 2. 

dönem ile alakalı planlama yapılıyor. Yapılan 2. etabımız, 1. etaba göre inşaat kalitesi anlamında çok daha iyi standartlarda. Özel bir mimariyle hazırlandı. İnegöl Belediyesi verdiği arsa karşılığında 50 daire alacak" dedi. 

Başkan Aktaş, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Yapılan ihale gereği konutları yapan firma 2014 yılı Temmuz ayında teslim etmesi gerekiyor. 


Ancak biz Şubat sonu itibariyle konutların geçici BURSA/VHA- İnegöl'e bağlı Karalar köyü ile Akhisar mahallesi arasındaki mevkide 1. TOKİ Konutlarının yanında yaptırılan ve yüzde 85'i tamamlanan 2. Etap TOKİ konutlarındaki çalışmaları inoeleyeln Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şubat 2Q14 ayı sonu itibariyle geçici kabullerinin yapılacağını belirtti. 


2. Etap TOKİ konutlarında incelemeler yapan ve inşaat çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden kabulünü yapacağız. Bununla beraber bahar ayında burada ciddi hareketlilik başlayacağının göstergesidir. İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Konutların tamamlanmasıyla burada hayat başlayacak" dedi. 

Başkan Aktaş ayrıca konut almak isteyenlerin Halk Bankasına müracaat etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 


Önce Vatan


Geri Dön