02 / 05 / 2024

Bursa Akpınar Mahallesi'nde dönüşüm gerçekleşmesin!

Bursa Akpınar Mahallesi'nde dönüşüm gerçekleşmesin!

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı olan Erdal Özdür, bugünkü köşe yazısında okuyucusunun anlattığı Bursa Akpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm sorununu ele aldı. İşte o yazı...



Bursa Akpınar Mah. kentsel dönüşümle ranta kurban olmasın. Bursa'da onca plansız ve kaçak yapılaşma bölgesi varken 2-3 yıl önce birden Akpınar'da kentsel dönüşüm söylentisi başladı. Eskiyen, depreme dayanıksız konutlar yıkılıp yerlerine yeni sağlam binalar yapılacakmış. 


Üstelik şimdi yaşadığımız evin üç katı değerli mülkümüz olacakmış. Durum bu olunca insanlar konuya ilgisiz kalmadılar. 


Fakat bu işte korkunç bir rant görülüyor. Yetkililer kentsel dönüşümü buna muhtaç Emek, Bağlarbaşı gibi bölgelerde yapmalı. 


Akpınar'da park ve yeşil alanlar betona dönüşecek. Altlarında çocukluğumuzu geçirdiğimiz 25-30 yıllık ağaçlar dev AVM'lere, çok katlı lüks rezidanslara dönüşecek. Bazı inşaat firmaları ve Büyükşehir Bld.'nin hayallerine kapılmayalım. 


Akpınar'da kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm olabilir. Şimdiki daire sahipleri yeni lüks rezidanslarda yüksek aidatlar nedeniyle yaşayamayacak. Göç edecek. Büyükşehir Bld. Bşk. Recep Altepe kentsel dönüşümü savunuyor. Ben de savunuyorum ama Emek, Bağlarbaş, Hamitlerve Yenibağlar'ı buyurun dönüştürelim. Planlı hale getirelim. Fakat amaç bunların hiçbirisi değil. 


23 yıldır Akpınar'dayım. Komşularıma sesleniyorum: Akpınar'ayazık olmasın. Burada yaşam zorlaşacak. Çoğumuz işçi-memur emeklisi veya emekçi. Yapılacak lüks dairelerin masraflarını karşılamak zor. Mahallemize ve ağaçlara, parklara, bahçelere çok geç olmadan sahip çıkalım." 


Volkan Topalak



Erdal ÖZDÜR/Bursa Hakimiyet


Geri Dön