18 / 05 / 2024

Bursa Arabayatağı kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa Arabayatağı kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa - Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ahmet Çelik, Bursa'da başlatılacak olan kentsel dönüşümün Arabayatağı Mahallesi'nden başlamasını istediklerini söyledi.



Bursa - Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ahmet Çelik, Bursa'da başlatılacak olan kentsel dönüşümün Arabayatağı Mahallesi'nden başlamasını istediklerini söyledi. 

• Şenol İlhan: Arabayatağı Mahalle Muhtarı Sayın Mehmet Ahmet Çelik Bursa Haber gazetesi olarak sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 

• Mehmet Ahmet Çelik: 2009 seçimlerinde göreve geldim ve 2009 seçimlerinden beri dört bucuk yıldır görevdeyim. 

Mahallemizde hizmet konusunda Kentsel dönüşüm gündeme gelene kadar hizmet alıyorduk 2012 yılı başmda kentsel dönüşüm olayı gündeme geldi daha soma taleplerin çoğu da askıya alındı ve şuan da kentsel dönüşüm bekleniyor. Yol talebimiz park talebimiz oluyor bunların hepsi kentsel dönüşümde değerlendirilecek denildi bize.  Ankara  yolu altında mahalle muhtarları olarak toplanıyoruz konuşuyoruz biz muhtarlar olarak kentsel dönüşüme karşı değiliz destekliyoruz ancak bizimde şartlarımız var daha doğrusu kırmızıçizgilerimiz var. Katta kat verilsin istiyoruz vatandaşın kat kaç dairesi varsa o kadar daire verilsin istiyoruz birde kentsel dönüşümde çevre yolunun üzerinde boş alanlar var kentsel dönüşüm illi önce o boş alanlarda yapılsın. Mevcut binalar yıkılmaya başlanırsa onca insan nerede kalacak. Bu bölgede yaklaşık iki yüz binin üzerinde yaşayan insan var ve bu insanların çocukları var okul telaşlan iş telaşlaıı var dolayısıyla açık alanlarda kentsel dönüşüme başlansın ve diğer yerden insanlan oraya aktararak bir çalışma yapılmasını istiyoruz ve birde Ankara caddesinin yalarımda bir yerde oturuyorsa vatandaşımız oturduğu bölgenin yakınında bir ev verilsin istiyoruz. Ancak Mevlana Mahallesinden başladı kentsel dönüşüm tek bir mahalleden ve buda bizi tereddüde düşülüyor ve şuan bizim durumumuz muğlâk bize ne zaman sıra gelecek, gelecek mi gelmeyecek mi böyle bir belirsizlik var bizde şuan Mevlana mahallesinde ki çalışmayı görelim diyoruz. 


"BAŞKAN DA SICAK BAKIYOR"

 • Şenol İlhan: Arabayatağı Mahalle Muhtarı Sayın Mehmet Ahmet Çelik yani Yıldırmfdaki kentsel dönüşüm Mevlana Mahallesinden başladı diyorsunuz?

• Mehmet Ahmet Çelik: Evet kentsel dönüşüm Mevlana Mahallesinden başladı oradan bu tarafa doğru kademeli olarak gelecek. Hatta başkanımız bir toplantısında muhtarım dedi üçte iki çoğunluğun imzasını toplayın sizin mahalleden de kentsel dönüşüme başlayalım denildi, ancak biz Mevlana mahallesindeki çalışmayı görmek istiyoruz, vatandaşlar ne kadar hali sahibi olacak mağdur edilecek mi vatandaşlarımız bunları görelim daha soma bizde talep edeceğiz. 

• Şenol İlhan: Arabayatağı Mahalle Muhtarı Sayın Mehmet Ahmet Çelik, sürekli göç alan bir mahallesiniz, mahallenizde kentsel dönüşüm yapılırsa mahalleniz bu göçü kaldırır mı? 

• Mehmet Ahmet Çelik: Tabii İd kentsel dönüşümün bu bölgeden başlamasının en büyük sebeplerinden biriside şüyulandırma 2009 yılının başlarında şüyulandırma çalışmalaıı yapıldı daha soma vatandaşların tapuları verildi fakat şüyulanchnnada iyi sonuçlar alınmadı ve bu bölgenin deprem bölgesi olması nedeniylede bu bölge de kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Biz biran önce başlanmasmı istiyoruz, yapılmayacaksa imaratlı talep ediyoruz çünkü yıllardır kaçak binalara su ve elektrik verilmiyor ve çarpık yapılandmna çok fazla imaratlı verilse vatandaşlar elektriğini suyunu alacaklar. 

Bu bölgenin insanlarının geneli işçi ve gündelikçi çalışan insanlar. Önümüz loş yakacak telaşı çocukların okul telaşı vatandaş kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor. İhtiyaç sahiplerine komşulardan önemli ölçüde yardımlar oluyor. Soba, buzdolabı yardımı yaptık gelen ailelerde kalabalık bu aileler için düzenli gelir olması mahallemize gelen vatandaşlarımıza anlatıyoruz onlarda yardımcı oluyorlar. 

İnsanlar o konuda duyarlılar. Ama bizim asıl sorunumuz kentsel dönüşüm gündeme geldiği için vatandaşlarımızın bir çoğu inşaat sektöründen geçimini sağladığı için işler çok azaldı. 


"SURİYELİ MİSAFİRLER VAR" 

• Şenol İlhan: Arabayatağı Mahalle Muhtarı sayın Mehmet Ahmet Çelik, mahallenize Suriye uyruklu vatandaşların yerleştiği doğru mu? 

Smiye'den gelenlerin ellerlinde belge yok bilgi yok. Zaten gelenlerin bir kısmı Arap uyruklu bir kısmı da Türk uyruklu dolayısıyla Türk uyruklu olanlarda herhangi bir sıkıntı yok çünkü burada akrabaları dostları var onlarla irtibata geçiyorlar ve akrabaları onlara yardımcı oluyor. Diğerleri kendilerini ifade etmede biraz zor. Suriye'den gelip misafir olarak kalıyorlar. Ve bu ailelerin çocukları okula gidenler var. Bu vatandaşlarımı mahallemizde Şimdilik sadece misafir olarak kalıyorlar. 


Bursa Haber Gazetesi


Geri Dön