04 / 05 / 2024

Bursa, Huzur Mahallesi sakinleri 35 yıl sonra tapularına kavuştu!

Bursa, Huzur Mahallesi sakinleri 35 yıl sonra tapularına kavuştu!

BURSA'NIN İnegöl ilçesinde kaçak yapılaşma nedeniyle bir türlü tapu alamayan Huzur Mahallesi sakinlerinin 35 yıllık özlemi son buldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bin 800 adet mal sahibinin yaşadığı problemlerin yüzde 95'ini çözüme kavuştu dedi...



BURSA'NIN İnegöl ilçesinde kaçak yapılaşma nedeniyle bir türlü tapu alamayan Huzur Mahallesi sakinlerinin 35 yıllık özlemi son buldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bin 800 adet mal sahibinin yaşadığı problemlerin yüzde 95'ini çözüme kavuşturarak soruna neşter vurduklarını söyledi. 


İnegöl Belediyesi'nin Huzur Mahallesi'nde yapmayı planladığı ancak iptal olması nedeniyle gerçekleştiremediği kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine düzenlenen törenle tapuları verildi. 75 tapuyu hak sahibine teslim eden Huzur Mahallesi'nde 30'a yakın kaçak binanın bulunduğunu ve bu binaların tapularını 1 yıl içerisinde teslim edeceklerini belirten Aktaş "Bu bölge, imar kirliliği, plansız büyüme ve güvenlik problemi nedeniyle kangren olmuş bir mahalleydi. 


Huzur Mahallemizde bin 800 adet mal sahibinin imar problemleri, mülkiyet eksikliği ve sınır anlaşmazlığından kaynaklanan problemlerin yüzde 95'i çözüme kavuşmuştur. Mahallemizde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, hisseli parsellerin ihyası ve müstakil hale getirilmesi çözüme kavuşturulmuştur. 


Hisselerin çok oluşu ve kişilerin sınır anlaşmazlığından kaynaklanan problemlerin çözümü ve hiçbir mal sahibinin mağdur olmaması için belediyemizce çalışmalar devam etmektedir" dedi. 



Ersoy İŞİTMEZ / SABAH 


Geri Dön