29 / 04 / 2024

Bursa İmam Hatip Lisesi yenilenecek!

Bursa İmam Hatip Lisesi yenilenecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İmam Hatip Lisesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalarla yenilenerek Yıldırım´a değer katacağını söyledi. Altepe, " Bursa’ya yakışır güzel bir okul olacak " dedi




Büyükşehir Belediyesi, Bursa’ya vizyon katan projeleri bir bir hayata geçirirken eğitim kurumlarını destekleyen çalışmalarıyla da örnek olmaya devam ediyor. Bursa İmam Hatip Lisesi’nin pilav gününe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, imam hatiplilere moral verdi. Başkan Altepe, eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim kurumlarına her anlamda destek olduğunu söyledi. Başkan Altepe, Bursa İmam Hatip Lisesi’nin mevcut binalarının yıkılıp Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edileceğini söyleyerek, “İmam Hatip Lisesi, kentin kültür ve sosyal yaşamına ciddi katkılar sağlarken, aynı zamanda alanında olduğu kadar tüm diğer branşlara da çok değerli isimler kazandırdı. Yerel yönetimlerin de desteğiyle artık okullarımızda daha iyi eğitim verilmesi için uygun imkanlar sağlanıyor” dedi.


“Bursa’ya yakışır güzel bir okul olacak”

Başkan Altepe, imam hatiplerle ilgili zaman zaman yaşanan sıkıntıların artık geride kaldığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak mevcut binaların yıkılıp yenilenmesiyle İmam Hatip Lisesi’nde uzun zamandır beklenen çalışmaları gerçekleştirmiş olacağız. Burası, Bursa’ya yakışır güzel bir okul olacak. Okul, çevresiyle komple düzenlenecek. Yakında ihaleye çıkıyoruz. Bu proje, Yıldırım’ın da kalkınmasına katkı sağlayacak ve ilçeye değer katacak” diye konuştu.


Altepe’ye destek teşekkürü

Bursa İmam Hatip Lisesi ile Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, Bursa İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdullah Karaağaç, Başkan Altepe’ye kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Başkan Altepe, çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere de hediyelerini verdi. Bursa İmam Hatip Lisesi Orta Okulu İlahi Korosu ise ilahileriyle programda konuklara duygusal anlar yaşattı. Programa İmam Hatip Lisesi mezunları yoğun ilgi gösterdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön