08 / 11 / 2024

Bursa İnegöl Üniversitesi için eski binalar yıkıldı!

Bursa İnegöl Üniversitesi için eski binalar yıkıldı!

Bursa İnegöl Üniversitesi projesi hayata geçiyor. Proje için Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulunun konumlandığı alan içerisinde yer alan atıl binaların yıkılmasına başlanıldı.




Bursa İnegöl´ün uzun zamandır konuştuğu fakat sürüncemede kalan İnegöl Üniversitesi projesinin ilk adımı atıldı. Uzun yıllardan bu yana İnegöl Tekel Kibrit fabrikası olarak hizmet veren ve 1995 yılından itibaren yapılan restorasyonla Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulunun konumlandığı alan içerisinde yer alan atıl binaların yıkılmasına başlanıldı. 50 yıllık mazisi olan, son 10 yıl boyunca da diş hastanesi olarak kullanılan eski diş hastanesi binası ile iki adet tekel deposunun yıkımını üstlenen İnegöl Belediyesi, yıkımın ardından söz konusu alanda muazzam projeyi hayata geçirecek.


Yıkımın ardından Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinin giriş ve çıkış noktasının da değişeceği projede İnegöl Yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bank alanları, kafeteryalar, mini anfi tiyatro merkezi projeleri de hayat bulacak. Öğrenciler, muazzam projenin hayat bulmasıyla kampus hayatını önemli noktada yaşayacaklar.


ÜNİVERSİTE İÇİN ZEMİN OLUŞTURULUYOR


Yıkım öncesi açıklama yapan İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu olarak toplanıp buradaki yerleşkenin ileriye dönük daha iyileştirilmesi, giriş kısmındaki eski diş hastanesinin yıkılarak girişin oradan verilmesi, öğrenciler ve İnegöl için daha güzel bir üniversite yerleşkesi oluşturulması konusundaki girişimlerimiz sonucunda bugün diş hastanesi ve yanı başındaki 2 tütün deposunun yıkılması çalışmalarına başlanılıyor. Umarız bu yıkım daha güzel oluşumların, belki ileride İnegöl´deki yeni bir üniversitenin başlangıcı olur. Mevcut fakülte ve yüksekokulun iyileştirilerek çevreye, öğrencilere ve İnegöl kamuoyuna güzel bir izlenim bırakmasını amaçlıyoruz. Böylelikle öğrencilerin İnegöl´de kalıcı olması, akademik atmosferin, sosyokültürel koşulların daha mevcut hale gelmesi noktasında iyi bir başlangıç olacak. Biraz sonra yıkımın da fiilen başladığını göreceğiz. Hem Uludağ Üniversitesi için hem de İnegöl için hayırlı olsun. Belki de ileride İnegöl´de müstakil bir üniversite için bir zemin oluşmuş olur” dedi.


KAMPUS ALANI GÜZELLEŞECEK


Yıkımın ardından yeni bir binanın söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Canbolat, “Öncelikle kampüs alanının güzelleştirilmesi, mevcut yerleşke içerisinde öğrencilerin gezip dolaşabileceği olanakların geliştirilmesini amaçlıyoruz. Binaların yapımı ileriye dönüktür, o daha sonra ortaya çıkacak bir durumdur. En azından şimdi mevcut binaların kullanılması ve gerekli olduğu takdirde iyileştirilmesi söz konusu olacaktır” şeklinde konuştu.


YIKARAK GÜZELLEŞİRECEĞİZ


Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Bazen yaparak güzelleştiriyoruz, bazen de yıkarak. Bugün de yine bir yıkım işi için bir aradayız. Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Dekan Beyin girişimleri ile burada bir heyetle organizasyon oluşturulmuş ve bu heyet bir dizi kararlar almıştı. Üzerine basarak söylüyorum ki yakında da bununla alakalı girişimlerimiz de olacak… İnegöl gibi 255 bin nüfusu olan, sanayi potansiyeli olan, ticari potansiyeli ve ihracat potansiyeli olan bir şehre bir üniversite yakışacağını ifade etmiştik. Aslında birazda burada onun ayak seslerini vermiş olacağız. Üniversite kendi bünyesindeki ilgisiz binalardan şimdi gerçek manada kurtuluyor. Yapılan o istişare neticesinde çok değerli Dekanımız Üniversite bünyesinde girişimlerde bulundu. Senato´dan gerekli kararlar çıktı. Ben bu konuda büyük bir nezaket gösteren Rektörümüze ve ekibine de teşekkür ediyorum.


İNEGÖL BUNLARI ZİYADESİ İLE HAK EDİYOR


Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hep söylüyoruz İnegöl Belediyesi her yerde var diye. Nihayetinde Belediye güçlü bir kuruluş. Gerçekten ilçenin tümünü dert edinen bir kuruluş. Nihayetinde bu yıkım işine de burada seri bir şekilde başladık. Sağ olsun İnegöl´ümüzün yakından tanıdığı iç mimar Mahir kardeşimiz de bu işle ilgili bir projelendirme çalışması yaptık. O projelendirme çalışması çerçevesinde etap etap buradaki çalışmalar ve faaliyetler yürütülecek. İnşallah öğrencilerin de burada okumaktan keyif aldıkları bir ortam oluşsun istiyoruz. Hem öğretim görevlilerinin hem öğrencilerin bulunmaktan keyif aldığı bir ortam olsun. Çünkü İnegöl bunları ziyadesi ile hak ediyor. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bu düzenleme çalışmalarıyla beraber ilgili yerlere mevcut alt yapımızı sunduğumuzda bile müstakil bir üniversite oluşumu için yeterli bir sonucun ortaya çıktığını göreceğiz. Tabi şehrin tamamına bunu yayabilmek adına da orta ve uzun vadede planlamalarımızı yapacağız. Ben emeği geçen ve katkısı olanlara çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel ve hayırlı bir projenin içinde olmak, bu işle alakalı yardımcı ve destekçi olmak hem şahsıma hem de kurumumuza çok büyük bir keyif verdiğini ifade etmek istiyorum.”.


MUAZZAM PROJE


“Bu alanda peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Mimar arkadaşımızın planlaması hazirundan aldığı bilgiler doğrultusunda o noktada. Lakin burada rezerv alanlar da var. Burada öğrencilerle alakalı belirli sosyal üniteler ortaya çıkarılmaya çalışılacak.  Şimdi bir Meslek Yüksek Okulumuz ve İşletme Fakültemiz olmak üzere toplam 3 bin civarında öğrencimiz söz konusu. Ama biz bunu en az iki fakülteye çıkarabilir miyiz bunu konuşuyoruz. Belki bu hazirunun öncelikli işi mevcut kampüsü, İnegöl yerleşkesini düzenlemek. Ama bir taraftan da o rezerv alanlardan birini kullanarak ikinci fakülteyi çıkarıp beraberinde burayı müstakil bir üniversiteye dönüştürebilir miyiz? Yaktığımız bu meşaleyi de şehrimizin tamamına yayabilir miyiz? Derdimiz bu.”.




Yıldırım Gazetesi


Geri Dön