28 / 04 / 2024

Bursa İnegöl'deki Romanlar kentsel dönüşüm istiyor!

Bursa İnegöl'deki Romanlar kentsel dönüşüm istiyor!

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Karanfil ve Refah Sokak´ta ikamet eden 22 vatandaşın imza toplayarak, kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istediklerini ifade etti.



İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, özellikle Roman vatandaşların yoğun olarak ikamet ettiği Karanfil ve Refah Sokak ile ilgili kentsel dönüşüm projelerinin yapıldığını ve önümüzdeki günlerde İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya gelerek konu ile ilgili net bilgiler alacaklarını ifade etti.


BAŞKANIMIZ BİZE DETAYLI BİLGİ VERECEK


Başkan Hasan Lekesizyiğit, Karanfil ve Refah Sokak´ta ikamet eden 22 vatandaşın imza toplayarak, kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istediklerini ifade etti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, "Sağolsun Belediye Başkanımız bu güne kadar yapmış olduğumuz projelerde bizlere hep destek oldular. Buna istinaden yerel seçimlerde Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, seçim sürecinde Roman vatandaşlar ile bir araya gelmiş ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Biz de geçen hafta Başkanımızı ziyaret ederek, kendileri ile bu konuda istişarelerde bulunduk. Kendisi zaten bu konu ile lakalı Yenice Mahallesi´nde kentsel dönüşümün olacağını ifade etti. Bizlerde Karanfil Sokak ve Refah Sokak´ın daha önce kentsel dönüşüme tabi tutulmasını talep ettik. Başkanımız da talebimizi kabul etti. Şu anda projeler yapılıyor. Tam bilgimiz olmamakla beraber çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. İnşallah ileriki günlerde sayın Belediye Başkanımız konu ile ilgili bizimle görüşerek, bilgiler verecek" dedi.


ROMAN VATANDAŞLAR İMZA TOPLADI


Karanfil ve Refah Sokak´ta ikamet eden vatandaşların kentsel dönüşümü istediklerini belirten Lekesizyiğit, "Karanfil ve Refah Sokak´ta toplamda 22 imza toplandı, kentsel dönüşümün gerçekleşmesine yönelik. Bu imzalardan Belediye Başkanımız da haberdar. Dediğimiz gibi önümüzdeki günlerde konu ile ilgili Başkanımız bilgiler verecek bizlere. Şu anda net detaylı bilgiye bizlerde sahip değiliz" ifadelerini kullandı.


Yıldırım Gazetesi


Geri Dön