30 / 04 / 2024

Bursa İpekiş fabrikası termal kür merkezine dönüşecek!

Bursa İpekiş fabrikası termal kür merkezine dönüşecek!

Bursa’nın termal kaynaklarının değerlendirmeyi amaçlayan Tarman Grup bünyesindeki İpekiş, eski fabrikasını ipek koza formunda bir termal kür merkezine dönüştürüyor. İpekiş, bu yatırıma 95 milyon lira harcayacak.



250 odalı planlanan otelde ayrıca kür merkezi-fizik tedavi ve rehabilitasyon üniteleri de bulunacak. Proje kapsamında; 150 kişilik oturma salonu, restoranlar, kafeterya, 700 kişilik çok amaçlı salon, toplantı salonları, iki kapalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, 250 araçlık kapalı garaj ve 100 araçlık açık otopark planlanıyor. Projenin arsa alanı 29 bin metrekare, kapalı alanı ise 60 bin metrekare. Tesisin toplam maliyeti 95 milyon lira olacak. Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda ÇED raporu için yapılan başvurunun değerlendirildiği, proje için ÇED raporunun gerekli olmadığı kaydedildi. Termal Kür Merkezi Kültürpark ve tarihi kent merkezine yürüme mesafesinde olması, verimli ve nitelikli termal su kaynaklarının merkezinde yer almasıyla öne çıkıyor. Projenin arazi hazırlık aşamasının 10 ay, inşaat aşamasının ise 24 ay sürmesi, tesisin 2017’de faaliyete başlaması planlanıyor. Merkez, günübirlik ziyaretçilerin yararlanmasına da imkan verecek. Yüksek Mimar Hasan Sözüneri tarafından projelendirilen İpekiş Termal Kür Merkezi, kent kimliğine yeni bir sembol katacak ipek koza formunda yapılacak. 


Atatürk için özel alan oluşturulacak 

Proje alanı, 1 Ekim 1925 tarihinde Atatürk tarafından kurulan Türkiye’nin ilk ipek ve yünlü kumaş fabrikası İpekiş Mensucat AŞ’ye ait. Bursa ve çevresinde ipekböcekçiliği tarımını desteklemek ve bunun sınai olarak işlenmesi amacıyla kurulan İpekiş Fabrikası, Türkiye Cumhuriyeti’nin sanayiye öncülük eden ilk fabrikalarından. Özgün karakterine en az müdahale ile projelendirilen termal kür merkezinde Atatürk’ün 1925 yılında tesisin yapımı için ilk adımı attığı idari bina sergi amaçlı kullanılacak. Binada ayrıca Atatürk Özel Anı Köşesi oluşturulacak.


Dünya


Geri Dön