30 / 04 / 2024

Bursa kentsel dönüşümde sıra Nalbantoğlu'da!

 Bursa kentsel dönüşümde sıra Nalbantoğlu'da!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nalbantoğlu Çarşısı´nın altı ve üstüyle tamamen yenileneceğini, çarşının yaz ayları öncesinde bambaşka bir görünüm kazanacağını söyledi.




Bursa’da yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki değişime çarşının üst bölgelerini de ekliyor. Ticari hareketliliğin yoğun olduğu Atatürk Caddesi üzerindeki Nalbantoğlu Çarşı’nı sağlıklaştırma çalışmalarına start veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte çarşına incelemelerde bulundu. Yapılması planlanan çalışmalar hakkında Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’den bilgiler alan Başkan Altepe, kent merkezi ve çarşıların yenilenmesi çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.


Daha önce Cumhuriyet Caddesi´nde başlatılan yenileme çalışmalarının Heykel ve Altıparmak´la sürdüğünü, Nalbantoğlu Çarşısı´nda da dönüşümü başlatmak istediklerini belirten Başkan Altepe, büyük çoğunluğu belediyeye ait olan dükkanlardan oluşan çarşıdaki sıkıntıların giderilmesi noktasında kararlı olduklarını bildirdi. Bu konuda son tespitleri yaptıklarını, ihale aşamasından sonra başlatılacak çalışmaları yaz ayları başlangıcına kadar bitirmek istediklerini ifade eden Başkan Altepe, "Çarşıdaki eksikliklerin tamamlanması, aksaklıkların giderilmesi ve aynı zamanda bölgenin yer altı ve üstüyle yeniden düzenlenmesi konusunda yaza kadar sonuç almak niyetindeyiz. İnşallah bu yaz, değişik bambaşka bir Nalbantoğlu göreceğiz. Hem esnafımız hem de Bursa’mız için şimdiden hayırlı olsun" dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön