03 / 05 / 2024

Bursa Kestel'de 20 milyon TL'ye okul inşa edildi!

Bursa Kestel'de 20 milyon TL'ye okul inşa edildi!

Hayırsever işadamı Alaattin Dağlı tarafından Bursa Kestel'e 20 milyon liraya teknik lise inşa edildi. Modern okul, 2017-2018 eğitim öğretim için hizmete açılacak.



Bursalı işadamı Alaattin Dağlı, Kestel'de şahsına ait arsasına inşa edilen ve 12 metre kare kapalı alana sahip teknik lise, 65 derslik ve modem atölyelerde gerçek makinelerle eğitim yapılacak kapasitede olurken, sanayicilere ihtiyaç duydukları elemanlar yetiştirecek. Bursa'nın başta ağır sanayi olmak üzere birçok iş kolunda üretim yapan, Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer aldığına dikkat çeken BursalI hayırsever işadamı Alaattin Dağlı, teknik eleman kazandırma amaçlı lisenin hayata geçmesiyle ilgili şöyle konuştu: "Bursa sanayisinde teknik elaman sıkıntısı yaşanmakta, tek amacım yaşadığım kente her alanda hizmet etmek ve eleman sıkıntısını ortadan kaldırmak için böyle bir girişimde bulundum. Hayalim olan okula, giriş yapacak bir öğrenci, mezun olana kadar cebinden tek kuruş ödemeyecek. Ancak okula giriş şartı disiplin başta olmak üzere, girmiş olduğu sınavlardan yüksek puan alma şartı var. Bu koşulları yerine getirecek olan her öğrenci, teknik lisede eğitim yapabilecek." 


2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DERS BAŞI 

İşadamı Dağlı, "20 milyon lira harcayarak yapımı gerçekleşecek olan teknik eğitim lisesinde, 12 bin metre kare kapalı alanın, 3 bin 500 metre karelik bölümde, mesleki atölyeler ve 65 derslikten oluşan sınıflarda ilk aşamada bin 800 öğrenci eğitim ve öğrenim görecek. Çok amaçlı ve depreme dayanıklı, okulun kusursuz bir mimari proje sonrasında, sosyal faaliyetlere yönelik spor alanları, tenis kortları, futbol, voleybol sahaları ve atletizm pistlerinden oluşacak. Bu okul, Türkiye'de parmakla gösterilen bir eğitim yuvası olacak. Bursa aynı zamanda, her türlü güvenlik önleminin alınacağı bir eğitim kompleksine kavuşacak. 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılında ders başı yapılacak" diye açıklamalarda bulundu. 


MODER BİR OKUL 

Teknik lisenin benzerlerinden çok farklı ve modern olacağına dikkat çeken okul müdürü Uğur Nikbay ise, "Binanın tamamının elektrik kontağı ve diğer tehlikeler karşı teknolojinin en son sistemi ürünlerden oluşmakta. Dersliklerin yanı sıra okulda, laboratuvarlar, fizik, kimya, biyoloji ve bilişim laboratuvarlarından oluşurken, robotik sistemler ve lego sınıfları da yer almakta. Öğrencilerin istekleri doğrultusunda sosyal ve kültürel faaliyetleri yapabilecekleri teknolojik sınıflar olacak. Burası adeta Google'nin merkezi gibi olacak. Okulumuz bünyesinde iki tür program uygulanacak. Birincisi, mesafe, fen ve teknoloji lisesi özeliği, yabancı dil hazırlık öğretimi, 4 yıl eğitim veren bir artı 4+1 toplam 5 yıllık eğitim dönemidir. İkincisi, mesleki ve teknik alanlarda 7 farklı gurubumuz olacak, öğrencilere yurt dışında mesleki ve dil eğitim stajları uygulaması gerçekleştirilerek bu eğitimin tamamında tek kuruş ücret alınmadan yüzde yüz eğitim burslu olacaktır" dedi.




Bursa Kent


Geri Dön