17 / 05 / 2024

Bursa Manastır'daki Avcılar Sitesi dönüşümle yenilenecek!

Bursa Manastır'daki Avcılar Sitesi dönüşümle yenilenecek!

Bursa, Manastır bölgesinde yapılan ilk sitelerinden olan Avcılar Sitesi'nde Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkılarak tekrar yapılması kararı alındı.



Vizyon Yapı Ltd. den yeni bir kentsel dönüşüm inşaatı daha... 

İlçemizin Manastır bölgesinde yapılan ilk sitelerinden olan Avcılar Sitesi'nde Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkılarak tekrar yapılması kararı alındı. 

Manastır Kumla yolu üzerinde 1987 yılında 40 daire olarak yapılan site; uzun bir süredir yaptıkları araştırmalar sonucunda binanın depreme karşı dayanıksız olduğu belirlenerek, Site malikleri yaptıkları genel Kurul toplantısındaki görüşmelerden sonra Kentsel Dönüşüm kapsamında yeniden yapıma karar verdiler. 

Sekiz ayrı firma ile görüşerek alınan teklifleri değerlen diren Avcılar Sitesi yöneticileri, Vizyon Yapı Ltd. Şti. ile anlaşarak resmi prosedürü başlattı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca lisanslandırılmış özel bir test firmasına inceleme yaptıran sitede sonuçların gelmesi nin ardından yıkım gerçekleştirilecek. 

Vizyon Yapı temsilcileri Avcılar Sitesi'nde blok temsilcileri ve kat malikleri ile muhtelif toplantılar yaparak Kentsel Dönüşüm Yasası, yasa kapsamında kullandırılacak krediler ve kira yardımları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldığını belirtti. 

Şirket Temsilcisi Hamza Aygün, Gemlik'te İbrahim Reis Sitesi, Günaydın Sitesi'nin ardından üçüncü Kentsel Dönüşüm Projesi olan Avcılar Sitesi'nin yeniden yapımı için çalışmalara başladıklarını belirterek kendilerine güvenen tüm kat maliklerine teşekkür etti. 


Gemlik Körfez


Geri Dön