05 / 05 / 2024

Bursa Mudanya'da Sevgi Sitesi'nde 380 bin TL'ye 3 daire!

 Bursa Mudanya'da Sevgi Sitesi'nde 380 bin TL'ye 3 daire!

Mudanya İcra Müdürlüğü, Bursa ili Mudanya ilçesi Şükrüçavuş mahallesindeki Sevgi Sitesi'nde bulunan ve muhammen bedelleri toplamı 380 bin TL olan üç daireyi satışa çıkardı



Verilen ilan şöyle;

MUDANYA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2012/400 Talimat Örnek No: 27

İpotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazın açık artırma suretiyle satışı yapılacaktır.

1-TAPUKAYDI:

Bursa ili, Mudanya ilçesi, Şükrüçavuş Mahallesi, cilt/sayfa no: 8/756, ada: 1098, parsel: 1, yüzölçüm:

1.853.23m2, A blk, 3. Kat, bağımsız bölüm no: 12, arsa pay/payda: 8/272, bağımsız bölüm, nitelik: mesken

İMAR DURUMU:

Mudanya Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün

21.02.2012 tarih 562 sayılı yazı ekindeki imar durum belgesine göre, Ada: 1098, parseli: 1 sayılı taşınmazın imar durumu ayrık nizam 5 (BEŞ) KAT. OLUP taks: 0.30, kaks:

1.50,ön bahçe mesafesi: 5.00 m, yan bahçeler, 3.00 olarak yapı müsaadelidir. Ancak taşınmaz üzerinde ruhsatlı bina bulunmakta olduğu ilave inşaat yapılamayacağı öğrenilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU:

Satışa konu meskeninin fiili adresi Mudanya ilçesi, Şükrüçavuş mahallesi, Engin Adıyaman Caddesi no: 41 sevgi sitesi A blok D: 12 adresinde bulunmaktadır. 3 oda, 1 salon, mutfak, hol, banyo WC ve 2 balkondan oluşmaktadır. Salon ve oda tabanları ahşap parke kaplıdır. Salon ve mutfaktan çıkılan öndeki balkonun tabanı seramik kaplı olup, ayrıca barbekü mevcuttur. Başka bir odadan da öteki balkona çıkılmaktadır. Mutfak tezgahı granit olup, kaliteli mutfak dolabı bulunmaktadır. Mutfak yeri, duvarı ve tezgah üzeri seramik kaplıdır. Antre yerleri seramik kaplıdır. Dairenin iç duvarları saten boyalı olup, tavanında kartonpiyer motif bulunmaktadır. Banyo WC’nin taban ve duvarları seramik kaplıdır. Banyoda mermer tezgahlı altı ve üstü dolaplı lavabo, klozet, küvet ve duşa kabin bulunmaktadır. Pencere doğramaları PVC esaslı malzemeden, iç kapılar Amerikan kapı modelinde yapılmıştır. Bina merpenleri mermer kaplı olup çalışır durumda asansör bulunmaktadır. Daire hali hazırda kullanılmaktadır. Daire binanın batı tarafındadır. Dairenin çok güzel bir deniz manzarası bulunmaktadır. Sitenin bahçesi düzenlenmiş olup herhangi sosyal tesis bulunmamaktadır. Binada su elektrik mevcut olup dairede hali hazırda oturulmaktadır. Site ilçe merkezinde olup ulaşımı oldukça kolaydır.

Taşınmazın tamamının bedeli 140.000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.

İİK127. Mad. Göre Satış İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

Satış Gün ve Saatleri: Birinci satış günü 06.08.2012 tarihinde, saat 10:00-10.10 arasında Mudanya Adliye Bahçesi Otoparkı önü (Çayocağı önü) Mudanya adresinde.

2-TAPU KAYDI:

Bursa ili, Mudanya ilçesi, Şükrüçavuş Mahallesi, cilt/sayfa no: 8/753, ada: 1098, parsel: 1 yüzölçüm:

1.853.23m2, ana taşınmaz nitelik: arsa, A blok, 2. kat; bağımsız bölüm no: 9, arsa pay/payda: 8/272, bağımsız bölüm nitelik: mesken

İMAR DURUMU:

Mudanya Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün

21.02.2012tarih 562 sayılı yazı ekindeki imar durum belgesine göre, Ada: 1098. parsel: 1 sayılı taşınmazın imar durumu ayrık nizam 5 (BEŞ) KAT, OLUP taks: 0.30. kaks:

1.50,ön bahçe mesafesi: 5.00 m. yan bahçeler, 3.00 olarak yapı müsaadelidir. Ancak taşınmaz üzerinde ruhsatlı bina bulunmakta olduğu ilave inşaat yapılamayacağı öğrenilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU:

Satışa konu taşınmazın adresi Mudanya ilçesi, Şükrüçavuş Mahallesi, Engin Adıyaman Caddesi No: 41 Sevgi Sitesi A blok, D: 9 Mudanya adresindedir. 3 Oda, 1 salon, mutfak, hol. banyo-wc ve iki balkondan oluşmaktadır. Salon ve oda tabanları ahşap parke kaplıdır. Salon ve mutfaktan çıkılan öndeki balkonun tabanı seramik kaplı olup, ayrıca barbekü mevcuttur. Başka bir odadan da öteki balkona çıkılmaktadır. Mutfak tezgahı granit olup, kaliteli mutfak dolabı bulunmaktadır. Mutfak yeri, duvarı ve tezgah üzeri seramik kaplıdır. Antre yerleri seramik kaplıdır. 21 Dairenin iç duvarları saten boyalı olup tavanında kartonpiyer motif bulunmaktadır. Banyo-WC’nin taban ve duvarları seramik kaplıdır. Banyoda mermer tezgahlı altı veüstü dolaplı lavabo, klozet, küvet ve duşakabin bulunmaktadır.Pencere doğramaları PVC esaslı malzemeden, iç kapılar Amerikan kapı modelinde yapılmıştır. Bina merpenleri mermer kaplı olup, çalışır durumda asansör bulunmaktadır. Daire hali hazırda kullanılmaktadır. Daire binanın batı tarafındadır. Deniz manzarası çatıların üzerinden de olsa bulunmaktadır. Sitenin bahçesi düzenlenmiş olup herhangi bir sosyal tesis bulunmamaktadır. Binada su elektrik mevcut olup, dairede hali hazırda oturulmaktadır. Site ilçe merkezinde olup, ulaşımı oldukça kolaydır.

Taşınmazın tamamının bedeli 125.000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır,

İİK 127. Mad. Göre Satış İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

Satış Gün ve Saatleri: Birinci satış günü 06.08.2012 tarihinde, saat 10:20-10:30 arasında Mudanya Adliye Bahçesi Otoparkı önü (Çayocağı önü) Mudanya adresinde.

3- TAPU KAYDI:

Bursa ili, Mudanya ilçesi, Şükrüçavuş Mahallesi, cilt/sayfa no: 8/747, ada: 1098, Parsel: 1, yüzölçüm: 1.853,23 m2, ana taşınmaz nitelik: arsa, A blok, zemin kat, bağımsız bölüm no: 3, arsa pay/payda: 8/272, bağımsız bölüm nitelik: mesken olan taşınmaz

İMAR DURUMU:

Mudanya Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.02.2012 tarih 562 sayılı yazı ekindeki imar durum bel¬gesine göre, Ada: 1098, parsel: 1 sayılı taşınmazın imar durumu ayrık nizam 5 (BEŞ) KAT, OLUP taks: 0.30, kaks: 1.50, ön bahçe mesafesi: 5.00 m, yan bahçeler 3.00 olarak yapı müsaadelidir. Ancak taşınmaz üzerinde ruhsatlı bina bulunmakta olduğu ilave inşaat yapılamayacağı öğrenilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU:

Satışa konu meskenin fiili adresi Mudanya ilçesi, Şük- ı rüçavuş Mahallesi, Engin Adıyaman Caddesi No: 41 Sevgi Sitesi A blok. D: 3 Mudanya adresinde bulunmaktadır.

3 Oda, 1 salon, mutfak, hol, banyo-WC ve 2 balkondan oluşmaktadır. Salon ve oda tabanları laminent parke kaplıdır. Salon ve mutfaktan çıkılan önceki balkonun tabanı seramik kaplı olup, ayrıca barbekü mevcuttur. Başka bir odadan da öteki balkona çıkılmaktadır. Mutfak tezgahı granit olup, kaliteli mutfak dolabı bulunmaktadır. Mutfak yeri, duvarı ve tezgah üzeri seramik kaplıdır. Antre yerleri seramik kaplıdır. Dairenin iç duvarları saten boyalı olup tavanında kartonpiyer motif bulunmaktadır. Banyo-WC’nin taban ve duvarları seramik kaplıdır. Banyoda hazır dolaplı lavabo, klozet, küvet ve duşa kabin bulunmaktadır. Pencere doğramaları PVC esaslı malzemeden, iç kapılar Amerikan kapı modelinde yapılmıştır. Bina merpenleri mermer kaplı olup çalışır durumda asansör bulunmaktadır. Daire hali hazırda kullanılmaktadır. Daire binanın batı tarafındadır. Deniz manzarası bulunmamaktadır. Sitenin bahçesi düzenlenmiş olup, herhangi bir sosyal tesis bulunmamaktadır. Bina da su, elektrik mevcut olup, dairede hali hazırda oturulmaktadır. Site ilçe merkezinde olup ulaşımı oldukça kolaydır. 

Taşınmazın tamamının bedeli 115.000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.

İİK127. Mad. Göre Satış İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

Satış Gün ve Saatleri: Birinci satış günü 06,08.2012 tarihinde, saat 10:40-10:50 arasında Mudanya Adliye Bahçesi Otoparkı önü (Çayocağı önü) Mudanya adresinde

4- TAPU KAYDI

Bursa ili, Mudanya ilçesi, Sakarya Mahallesi, cilt/sayfa No: 4/393, ada: 1136, parsel: 1, yüzölçüm: 250,04 m2, ana taşınmaz nitelik: arsa, 3. Kat, bağımsız bölüm no: 13, arsa pay/payda: 1460/24000, bağımsız bölüm nitelik: mesken olan taşınmaz

İMAR DURUMU:

Mudanya Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 21.02.2012 tarih 562 sayılı yazı ekindeki imar durum belgesine göre. Ada: 1136. parsel: 1 sayılı taşınmaza imar durumunun, bitişik nizam 2 kat, Hmax=6.50 m yapı müsaadeli olduğu, kentsel sit etkilenme alanında kaldığı belirtilmektedir. Ancak taşınmaz üzerinde daha önceden 10; ruhsat alınmış 6 katlı bina bulunmaktadır. Satışa konu taşınmaz da binanın giriş katı dahil 4. katında bulunmaktadır. Ancak tapu bilgisinde 3. normal kat denmekte olup te burada bodrum ve zemin kattan sonra 1. normal kat olarak kat sıralaması devam etmiştir.

HALİHAZIR DURUMU:

Satışa konu taşınmazın fiili adresi Mudanya ilçesi, Halitpaşa Mahallesi, Y.Şeref Sokak Yıldız Apt. No: 18 D: 13 Mudanya adresinde bulunmaktadır. Satışa konu daire brüt 110.00 m2, net: 85.00 m2 olup 1 salon, 3 oda, mutfak, antre, hol, banyo, WC ile balkondan oluşmaktadır.Salon tabanları ahşap kaplıdır. Oda tabanları marley kaplı olup duvarları plastik boyalıdır. Mutfağın sadece tezgah üstü fayans olup diğer duvar yüzeyleri plastik boyalıdır.

Basit mutfak dolapları bulunmaktadır. Mutfağın tabanı,  banyo ve VVC’nin taban ve duvarı seramik kaplıdır. Banyoda küvet, lavabo ve klozet bulunmaktadır. Dış kapı ahşap kapı olup, iç kapılar üstü camlı ahşap pres kapılardır. Pencere doğramaları da PVC doğramadır. Bina merpenleri mermer kaplı olup çalışır asansör bulunmaktadır. Binada su, elektrik mevcut olup, hali hazırda oturulmaktadır. Dairede doğalgaz bulunmakta olup kullanılmaktadır, Balkondan az da olsa deniz görülmektedir. Ulaşımı şehiriçinde olduğundan çok kolaydır. Denilmiştir.Taşınmazın tamamının bedeli 95.000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.

İİK 127. Mad. Göre Satış İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

Satış Gün ve Saatleri: Birinci satış günü 06.08.2012 1 tarihinde, saat 11:00-11.10 arasında Mudanya Adliye Bahçesi Otoparkı önü (Çayocağı önü) Mudanya adresinde, 

Tüm taşınmazların ikinci satış günü: 16.08.2012 tarihinde aynı yer ve saatte,

Satış şartları

1-Birinci artırmada tahmin edilen değerin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40’nı bul-ması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir, ihale damga vergisi, tapu harç ve masrafları ile mevzuatın öngördüğü oranda K.D.V. ihale alıcısına aittir. Tellaliye harcı ve Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır, 

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 s faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/400 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İİKm.126)

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir

www.bik.gov.tr B: 42669


İlan için tıklayın!



Geri Dön