30 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer ile hayat buldu!

Bursa Nilüfer ile hayat buldu!

Bursa Belediyesi Nilüfer ile hayat buldu. Her yönüyle fark yaratan ayrıcalıklı bir kent oluşturmak için 'Önce insan' felsefesiyle hareket eden Nilüfer Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla kentin gelişimine yön veriyor



Bursa'nın batısı, Nilüfer Belediyesi'nin akılcı ve insan odaklı çalışmaları hayat bularak, şehrin cazibe merkezi olarak ışıldıyor. 


Her yönüyle fark yaratan ayrıcalıklı bir kent oluşturmak için 'Önce insan' felsefesiyle hareket eden Nilüfer Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla kentin gelişimine yön veriyor. Eğitim, bilim, spor, kültür-sanat kenti olma yolunda hızla ilerleyen Nilüfer, akılcı yatırımlarla da kimlik kazandı. Her geçen yıl ortalama 20 binin üzerinde göç alan Nilüfer, bugün 50 bin hektarlık bir alana sahip, 42 mahallesi, 22 köyü olan yaklaşık 350 bin nüfuslu bir kent haline geldi. Kentsel düzenlemeleri ve planlı yapısıyla olduğu kadar, kültür-sanat ve spor etkinlikleri, renkli sosyal yapısıyla da cazibe merkezi haline gelen Nilüfer, coğrafi alanındaki değişiklikler nedeniyle hem tarım, hem de sanayi kenti kimliği kazanan Bursa'nın merkezi oldu. 


İnsanları mutlu etmek için, siyasi ayrım yapmadan, herkese eşit hizmet üreten Nilüfer Belediyesi, tüm projeleri 'Önce insan' ilkesiyle tasarlayarak hayata geçiriyor. Sadece Türkiye'ye ve Avrupa'ya değil, tüm dünyaya örnek olacak, insanların yaşamaktan keyif alacakları bir kent yaratma yolunda ilerleyen Başkan Bozbey ve ekibi; spor, kültür-sanat, eğitim başta olmak üzere birçok alanda hizmet ve proje üretmeye devam ediyor. 

Yeşil alanlarıyla, parkları, yürüyüş yolları, kültür-sanat ve spor etkinlikleriyle aktif bir kent tablosu çizen Nilüfer'de, her yaştan insan için projeler bir bir hayata geçiyor. 200 u aşkın parkı, sosyal yaşam alanları, eğitimkültiir merkezleri, spor tesisleri ve yeşilin doğanın iç içe olduğu yeşil alanlarıyla Nilüfer, Bursa'nın parlayan yıldızı haline geldi. 


1 Yeşilin adresi Nilüfer Her yıl ortalama yüzde 36 göç alan Bursa'da, bu oranın yüzde 24'ü Nilüfer'e yerleşiyor. 

Kapatılan beldelerin bağlanması ve hızla göç alarak bir anda hem coğrafik hem de nüfus bazında büyüme kaydeden Nilüfer'de yeni oluşturulan mahalleler, son dönemde hızlı bir gelişim gösterdi. Bursa'nın en cazip ve gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelen Altınşehir, Özlüce, Ertuğrulkent ve Yüzüncü Yıl, son 5 yılda adeta hizmet sağanağına tutuldu. 2014'ii 'Park bahçeler yılı' ilan eden Nilüfer Belediyesi, ilçe genelinde kişi başına düşen yaklaşık 2 metre karelik park alanıyla yeşile verdiği önemi gözler önüne sererken, bu yıl 10 bin fidanı da toprakla buluşturdu. 

Yüzüncü Yıl, Altınşehir ve Ertuğrulkent Mahalleleri'ne yaptığı park ve koşu yollarıyla bölgede nefes alınabilecek ortamlar yaratan Nilüfer Belediyesi, planlı gelişimde farkını ortaya koydu. 


1 Asfaltsız yol kalmadı 'Nilüfer'de asfaltsız yol kalmayacak' sloganıyla hareket eden Nilüfer Belediyesi son Modern yapısıyla Bursa'nın gülümseyen yüzü Nilüfer'in cazibe merkezi haline gelen batısı hizmet yağmuruna tutuldu. Park ve koşu yolları, okul, cami gibi kamusal alanların çevre düzenlemesi, sosyal tesisler, gençlik ve kültürel merkezler, bu bölgede bir bir hayata geçti. yıllarda asfalt ve bordür-tretuvar çalışmalarıyla da dikkat çekti. 

Nilüfer genelinde 2013 yılının ilk 11 ayında yaklaşık 105 bin ton asfalt malzemesi kullanılarak 105 kilometre yol asfaltlandı. 

Herkese eşit mesafede hizmet üreten Nilüfer Belediyesi, hizmet yağmuruna tutuldu. 

Park ve koşu yolları, okul, cami gibi kamusal alanların çevre düzenlemesi, sosyal tesisler, gençlik ve kültürel merkezler, bu bölgede bir bir hayata geçti. 


Altmşehir'de Bursa'da bir ilk olan ve Türkiye'ye örnek köpek Mahallesi'nde Çağdaş Yaşam Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu da hizmete başladı. 


29 Ekim Mahallesi'nde Mini Golf Sahası ve Kafeterya projesi tamamlanırken, Muhtarlık, Aile Sağlığı Merkezi ve Kafeterya projesi inşaat aşamasında. Yine Kliliİlimi Lions 118 K Yönetim Çevresi işbirliğiyle Alzheimer hastaları ve hasta yakınları için Özlüce Mahallesi'nde iki aşamalı olarak yapılması planlanan Lions Alzheimer Sosyal Hizmet Evi için yakında ilk kazma vurulacak. 6 bin 500 metrekare alana gündüz Altmşehir'de Bursa'da bir ilk olan ve Türkiye'ye örnek köpek parkı, Ertuğrulkent'te sosyal tesisler, Yüzüncü Yıl'da Nazım Hikmet Kültürevi, Ayvalı Dere çevre düzenlemesi, hizmetlerin başında gelirken, yap-işlet ve iş birliği protokolleriyle birçok proje de hayata geçti. 

Altmşehir'de 25 km asfalt, 7 km bordür-tretuvar, Özlüce'de 15 km asfalt, 2 km bordür-tretuvar, Ertuğrulkent'te 25 km asfalt, 6,5 km bordür-tretuvar ve Yüzüncü Yıl'da 10 km asfalt, 6 km bordürtretuvar çalışması yapılarak, bu bölgede toplam 21 milyon TL'lik hizmete imza atıldı. 


1 Nilüferin batısı hizmet yağmuruna tutuldu Modern yapısıyla Bursa'nın gülümseyen yüzü Nilüfer'in cazibe merkezi haline gelen batısı parkı, Ertuğrulkent'te sosyal tesisler, Yüzüncü Yıl'da Nazım Hikmet Kültürevi, Ayvalı Dere çevre düzenlemesi, hizmetlerin başında gelirken, yap-işlet ve iş birliği protokolleriyle birçok proje de hayata geçti. Meclis kararıyla yeni planlamalara göre bu bölgede ortaya çıkan 29 Ekim ve 19 Mayıs Mahalleleri de göz önüne alındığında Ertuğrulkent Mahallesi'nde Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri projesi tamamlanırken, yine Ertuğrulkent bu mahallede halk danslarının faaliyet göstereceği tesis proje de başlama aşamasına geldi. 

Nilüfer'in yeni mahallelerinden 19 Mayıs Mahallesi'nde Tenis Kortları ve Sosyal Tesis projesi için kollar sıvanırken, Spor Tesisleri ve Sosyal Tesisler projesi de ihale aşamasına geldi. 

Özlüce Mahallesi'nde Alzheimer Hastaları Yaşlı Bakım Evi Projesi bu alanda önemli bir boşluğu doldurmaya aday... 


Bu proje ihale aşamasına geldi. 

 Altınşehir Mahallesi'nde Nil-Vak Kreş projesi faaliyete geçerken, park ve çay bahçesi projesi hazırlanarak ihale aşamasına getirildi. Yine Altınşehir Mahallesi'nde şehir dışından gelen kanser hastalarının barınmayla ilgili sorunlarına çözüm olmayı hedefleyen, ONKODAY, Lions 118-K Yönetim Çevresi ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle yapılan ONKO-DAY/LIONS Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezi hastalıkla mücadele edenlerin adeta imdadına yetişti. Altmşehir'de ayrıca engelli park ve spor alanı projesi inşaat aşamasına geldi. 


Yüzüncü Yıl Mahallesi de yatırımlardan büyük pay alan mahallelerden biri oldu. 400 kişilik konser ve tiyatro salonu, 2 çok amaçlı salon, kütüphane ve kafeteryasıyla örnek bir proje olarak kapılarını açan Nazım Hikmet Kültürevi, bölgeye cazibe kattı. Nazım Hikmet Kültürevi açıldığı günden bu yana her gün bir etkinliğe ev sahipliği yaparken, çatısı altında bulunan Türkiye'nin ilk Şiir Kütüphanesi de fark yaratıyor. 

Yine bu bölgede yapılan ve kapılarını açmak için gün sayan Yüzüncü Yıl Spor Salonu büyük bir ihtiyaca cevap verirken, Bursa'da spora yeni bir soluk getirecek modern bir yapı haline geldi. 


¦ Nilüfer'de 'vatandaşa değer katma' devam edecek 2000 yılından bu yana kalite yönetim sistemini izleyen Nilüfer Belediyesi, mükemmellik modelini uygulayan bir kurum olarak, her alanda farkını ortaya koymaya devam ediyor. Birçok alanda ödül ve başarı elde eden Nilüfer Belediyesi, ürettiği hizmet ve projelerle Türkiye'ye örnek oldu ve uluslararası alanlarda da iz bıraktı. 10 yılı aşkın süredir yürüttüğü kalite çalışmalarının da meyvelerini almaya başladı. Viyana'da düzenlenen Avrupa Kalite Ödülleri (EFQM) çerçevesinde verilen "Başarı Ödülü"nün sahibi Nilüfer Belediyesi oldu. Nilüfer Belediyesi "Vatandaşa değer katma" kategorisinde ödüle layık görüldü. 

Her kesime eşit mesafede hizmet üreten Nilüfer Belediyesi, Nilüfer'i daha ileriye taşımak ve sloganında olduğu gibi gülümsetmek için insan odaklı, modern ve akılcı projelerini uygulamaya devam edecek. 


Olay Bursa


Geri Dön