05 / 05 / 2024

Bursa Osmangazi'de kış sporları merkezi yapılacak!

Bursa Osmangazi'de kış sporları merkezi yapılacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu kentsel dönüşümle daha modern bir çehreye kavuşacak olan Bursa'nın Osmangazi ilçesine buz hokeyi ve buz pateni de yapılabilecek kış sporları merkezi kurulacak dedi...



Kentsel dönüşümle daha modern bir çehreye kavuşacak olan Bursa'nın Osmangazi ilçesine buz hokeyi ve buz pateni de yapılabilecek kış sporları merkezi kazandırılacak.



Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ'ın eteklerinde kurulu olan Osmangazi'ye modern bir kış sporları merkezi yapılması için harekete geçildiğini söyledi. Karaloğlu, 800 bini aşkın nüfusuyla Türkiye'nin 4'üncü büyük ilçesi olan Osmangazi'de Kaymakam Necdet Türker'den brifing aldı. Vali Karaloğlu, "Ülkemizde kış turizmine öncülük eden Uludağ'ın eteklerinde kurulu Osmangazi ilçemize yakışır bir buz pateni ve buz hokeyi merkezi yapmalıyız. Ayrıca Demirtaş'ta bulunan çim kayağı pistini de yeniden düzenleyerek, halkımız için cazip bir mesire alanına dönüştürmeliyiz" dedi. Kaymakam Türker ise "136 mahalle, 26 köyümüz var. Daha iyi bir Osmangazi için bütün imkânlarımızı kullanıyoruz" diye konuştu. 


DOĞAL SAFARİ PARKI GELİYOR 


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı da ziyaret etti. Osmangazi ilçesindeki kentsel dönüşüm projelerini dinleyen Vali Karaloğlu "Tarihi ve kültürel değerleri olan Osmangazi ilçesinin hızla yenilenmeye ihtiyacı var. Yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde halkın eğlenip dinlenebileceği sosyal alanlar da olmalı" dedi. Karaloğlu, dünya markası olan Uludağ'ın altyapısının bir an önce tamamlanıp dört mevsim kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Dündar da, Uludağ'ın Sarıalan mevkisinde önümüzdeki kış sezonuna yetiştirilmesi planlanan kafe-restoran çalışmaları olduğunu, ayrıca bölgede doğal safari parkı oluşturmayı planladıklarını anlattı. 



Sabah Marmara 


Geri Dön