18 / 05 / 2024

Bursa Osmangazi'nin deprem toplanma alanları belirlendi!

Bursa Osmangazi'nin deprem toplanma alanları belirlendi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, ilçe sınırlarında toplam 238 deprem toplanma alanı belirledi.



Son zamanlarda Bursa’da da hissedilen depremlerden sonra afet ve acil durum toplanma alanlarının önemi yeniden gündeme taşındı. Çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi de olası bir afette vatandaşların toplanma alanlarına daha rahat ulaşabilmesi adına önemli bir çalışmaya imza attı. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, vatandaşların fiziksel tehlike ve risklerden uzak güvenli bir biçimde toplanabileceği afet ve acil durum alanları yeniden düzenlendi.

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ile Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede bulunan 238 noktaya toplanma alanı olduğunu gösteren tabela dikildi. Osmangazili vatandaşlar, E-Devlet üzerindeki “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” bölümüne girerek il, ilçe ve mahalle bilgileriyle yaşadığı bölgedeki toplanma alanlarının konumlarına ulaşabilecek. Aynı zamanda, cep telefonuyla tabelalardaki kare kod okutularak en yakın barınma merkezi de öğrenilebilecek.


Geri Dön