29 / 04 / 2024

Bursa sağlıklı kentlerin buluşma noktası oldu!

Bursa sağlıklı kentlerin buluşma noktası oldu!

Sağlıklı Kentler hareketinin Türkiyede öncülüğünü yapan Sağlıklı Kentler Birliği, 7 Nisan Dünya Sağlık Gününde, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Bursada bir araya geldi



Sağlıklı Kentler hareketinin Türkiyede öncülüğünü yapan Sağlıklı Kentler Birliği, 7 Nisan Dünya Sağlık Gününde, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Bursada bir araya geldi.  Kentte üç gün sürecek olan organizasyonun her yıl 7 - 14 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Sağlık Haftası'na da denk gelmesi  sebebiyle yapılacak olan etkinlikler, kentlerde sağlıklı koşullar oluşturma hedefini taşıyan Sağlıklı Kentler Birliği için ayrı bir önem taşıyor. Her buluşmasında düzenlediği eğitimlerle birlik üyesi belediyelere yol göstermeyi amaçlayan Sağlıklı Kentler Birliği, Bursa Buluşmasında da kentleşme ve kentlerde yaşam konulu panelle uzmanların değerlendirmeleriyle kentleşme ve kent yaşamının insan sağlığı ve insan psikolojisi üzerindeki etkilerini değerlendiriyor.

Yapılan açıklamaya göre, Sağlıklı Kentler Birlik Meclisi, 14. Olağan Toplantısını gerçekleştirirken iki yıllık görev süresinin dolması nedeniyle birlik başkanlık divanı yapacak. Birlik, yeni seçimlerle yeniden belirleyecek.


Geri Dön