29 / 04 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi, Avrupa'nın 5'incisi olacak!

Bursa Şehir Hastanesi, Avrupa'nın 5'incisi olacak!

2019'un Haziran ayında hizmete girmesi planlanan Bursa Şehir Hastanesi, arazisiyle Türkiye'nin en büyüğü, bittiği zaman ise Avrupa'nın da 5'inci en büyük hastanesi olacak...



Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy'de, gelecek yıl Haziran ayında açılacak şeehir hastanesi, arazisiyle Türkiye'nin en büyüğü olacak. Hastane 800 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Avrupa'nın da 5'inci en büyük hastanesi olacak olan Bursa Nilüfer Şehir Hastanesi'nde toplam 14 kule vincin aynı anda kullanılıyor. Hastane inşaatında görev yapan 4 bin 500 çalışandan 4 bin 100'ü şantiyede yatıp kalkıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Bursa Şehir Hastanesi'nin, arsa maliyeti hariç, inşaatının 1 milyar, iç tefrişatının da 1 milyar olmak üzere toplamda 2 milyar liraya mal olması bekleniyor. 

Hastane Onkoloji, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri olmak üzere 6 bölümden oluşuyor. Hastane toplam 1355 yatak kapasitesine sahip olacak. 

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan hastane ile ilgili şu bilgileri verdi; "Şu anda inşaat yüzde 65 oranında tamamlandı ve 2019 yılının sonunda planlanmasına rağmen Haziran ayında tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca bu kompleks içerisinde Türkiye'nin en büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de yapıyoruz. Arsanın yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük hastane arsasına sahip Şehir Hastanemizde yaklaşık 4 bin 500 sağlık personeli istihdam edilecek" dedi.

Akan, şöyle devam etti:

"Çanakkale'den Yalova'ya kadar yaklaşık 6 milyon kişiye nitelikli ve kapsamlı hizmet verecek bir bölge hastanesi olacak. Bu hastane açıldıktan sonra Bursa'daki hastaların başka büyük kentlere tedavi maksatlı gitmelerine gerek kalmayacak. Burası aynı zamanda bir araştırma hastanesi ve bu nitelikli hizmet için ise profesörlerimiz, doçentlerimiz burada çalışacak. Bu hastane sağlık turizmi açısından da önemli bir değere sahip olacak. Bursa bir tekstil kenti, bir sanayi kenti ve artık bir sağlık kenti de olacak."


Geri Dön