01 / 05 / 2024

Bursa Soğanlı cazibe merkezi olacak!

Bursa Soğanlı cazibe merkezi olacak!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müdahale bölgeleri olarak Soğanlı, Kent Meydanı, Demirkapı, Hisar, Balıklı, Çarşamba bölgelerini tespit ettiklerini dile getirdi.



Kentsel Dönüşüm Master Planı ile 2009 yılında Osmangazi'de müdahale edilmesi gereken bölgeleri belirleyerek harekete geçtiklerini anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müdahale bölgeleri olarak Soğanlı, Kent Meydanı, Demirkapı, Hisar, Balıklı, Çarşamba bölgelerini tespit ettiklerini dile getirdi. Her bölgeye farklı bir müdahale biçiminin gerektiğine dikkat çeken Dündar, "Bir bölgeyi yıkıp yeniden inşa ederken, Hisar gibi tarihi bölgelerde restorasyon çalışmaları yürütüyoruz. Bazı bölgelerde de imar planlarını uyguluyoruz. Hazırladığımız Master Plan çerçevesinde Bursa'nın bu karakteristik özelliklerini belirleyerek, ilçeye gerekli müdahaleleri yaptık. Hisar İçi, Kent Meydanı, Soğanlı, Demirkapı müdahale ettiğimiz bölgelerin başında yer alıyor" diye konuştu. 


"Soğanlı, kentin cazibe merkezi olacak" 


Soğanlı Mahallesi'nde toplam 42 hektar alan üzerinde kentsel dönüşüm çalışmasına imza attıklarına vurgu yapan Mustafa Dündar, dört bölüm olarak uygulanan projenin tüm etaplarında inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Burada yeşil alanları, açık ve kapalı otoparkları, çevre yoluna bağlantısı, alışveriş mekanları ile yeni bir yaşam alanının oluşacağına dikkat çeken Dündar, 2017 yılında 2 bin 76 konut ve 225 ticari alandan oluşan Soğanlı projesini tamamlamayı planladıklarını bildirdi. Dündar, şu an yabancı yatırımcıların da konut almak için başvuru yaptığını ifade ederek, "Proje tamamlandığında Soğanlı, kentin cazibe merkezi olacak. Ticaret alanları, pazar alanı, ibadet ve eğitim alanları, sosyal ve kültürel alanları ile yaşama değer katan birçok özelliğiyle Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile BursalIlarla buluşacak. Soğanlı'nın yanında yer alan Kanalboyu Caddesi'ni de iki bina arası 100 metre olarak planladık. Bu çalışma ile Botanik Parkı, Hayvanat Bahçesi, Merinos Parkı ve Kültürpark arasında şehre nefes aldıran bir alan oluşturuyoruz. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi bunun için çok değerli. Detaylı çalışmalar yürüterek en iyi projeleri ortaya koymayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı. 


Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm projesinde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Mustafa Dündar, şöyle devam etti: "Bu projeyi Heykel'den Santral Garaj'a kadar düşünmek gerekiyor. Şu anda belediyenin önündeki alanda kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını yürütüyoruz. Bu 20 yıllık bir proje ancak işin içine girmek hiç kolay değil. Bursa'nın en hareketli bölgelerinden bir tanesi ve oldukça yoğun bir ticari yaşam var. Proje kapsamında bölgenin kayda değer bir bölümünü kamulaştırarak yıkımları yaptık. Kamulaştırmalar ve yıkımların ardından projenin temelini atacağız." Meydanın altının iki kat otopark olacağına işaret eden Dündar, sonrasında da Ulubatlı Haşan Bulvarı'nı yerin altına alarak meydanı Santral Garaj Mahallesi ile birleştireceklerini ve yaya aksı oluşturacaklarını bildirdi. Hisar İçi Kentsel Yenileme projesi kapsamında Osmanlı döneminde sosyal hayatın yerleşkesi olan Hisar İçi'ni özel olarak çalıştıklarını söyleyen Dündar, yapacakları cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve cephe yenileme çalışmalarının Hisar'm tarihi kimliğini ortaya çıkartacağını ve turizme kazandırılmasını sağlayacağına işaret etti.


Dünya Bölge 


Geri Dön