27 / 04 / 2024

Bursa Timsah Arena Stadı kentin yıldızı olacak!

Bursa Timsah Arena Stadı kentin yıldızı olacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Timsah Arena'da devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Yeşil-beyaz parlayacak olan stadyum, Bursanın yıldızı olacak" dedi



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yeşil-beyaz parlayacak olan stadyum Bursanın yıldızı olacak" dedi. Altepe gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaya 2 yıl önce şampiyonluk sevincini yaşatan ve geçen yıl da 3. olan Bursasporun, Bursanın adını Avrupaya duyurduğunu ifade etti.

Başkan Altepe, Bursasporun kent için çok önemli olduğunu belirterek, "Bursasporun güçlü bir yapısı var. Takımın başarısı için her türlü imkan ve ümit var. İnşallah toparlanır ve bu hafta umarım güzel bir başarı yakalanır" diye konuştu.

Türkiyenin dünyada daha çok bilinmesi için uluslararası organizasyonların alınacağı 10 adet donanımlı tesise ihtiyaç  duyulduğunu kaydeden Altepe, "Timsah Arena" inşaatına ilişkin şunları kaydetti:

"Stadyum çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Bursaya böyle bir tesis lazım. 45 bin kişilik bir stadı Bursaya kazandırıyoruz. Stadyum, çevresiyle birlikte 1 milyon metre karelik alanda güzel bir yaşam alanı olacak. Alışveriş merkezleri, kafeterya ve restoranlarla aynı zamanda bir sosyal yaşam merkezi de olacak bu tesis. Yeşil-beyaz parlayacak olan stadyum Bursanın yıldızı olacak" diye konuştu.

Başkan Altepe, yeni stadyumun hükümetin de desteğiyle kente kazandırıldığını vurgulayarak, Altıparmaktaki eski stadyumun da meydan ve park alanı olacağını belirtti.

"BURSA'DA 2 BİN 100 GÜVENSİZ BİNA YIKILDI"

Vanda yaşanan deprem felaketiyle gündeme gelen kentsel dönüşüm konusunda da Bursada önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Recep Altepe, 5 yıllık Osmangazi ve 2,5 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çarpık yapılaşmaya neden olan ve güvenli olmayan 2 bin 100 binanın yıkıldığını belirtti. Altepe, şunları kaydetti:

"Türkiyedeki yapı stoku gözden geçirilmeli. Van ve Ercişte yaşanan depremler, özellikle çok katlı ve deprem yönetmeliğine uygun olmayan binaların ya büyük hasar gördüklerini ya da yıkıldıklarını ortaya koydu. Olası deprem felaketine karşı, depreme dayanıklı olmayan binaların tespit edilip yıkılması gerekiyor. Ancak, bu hemen yapılabilecek bir iş değil. Öncelikle imar kanununun çıkması büyük bir önem arz ediyor. Bununla birlikte binaların yıkım işlemleri ve yerlerine inşa edilecek binaların yapımında kullanılmak üzere de fonlar oluşturulması gerekiyor."

AA


Geri Dön