09 / 05 / 2024

Bursa Yenibağlar'da tapu teslimleri başladı!

Bursa Yenibağlar'da tapu teslimleri başladı!

Yenibağlar Mahallesi'nde hisseli arazi üzerinde evleri bulunan 200 kişiye müstakil tapuları teslim edildi. Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli tapuları müstakil tapuya çevirerek, vatandaşların mülkiyet konusunda yaşadığı sıkıntıyı sona erdirdi.




Bursa'da Yenibağlar Mahallesi'nde hisseli arazi üzerinde evleri bulunan 200 kişiye müstakil tapuları teslim edildi. Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli tapuları müstakil tapuya çevirerek, vatandaşların mülkiyet konusunda yaşadığı sıkıntıyı sona erdirdi. 


Yenibağlar Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar sonucu hisseli tapu problemi çözülen 200 vatandaşa, müstakil tapuları dağıtıldı. Muhtarlık önünde yapılan tapu dağıtım töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, çarpık yapılaşma konusunda mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Hizmet üretirken birçok sıkınü ile karşılaştıklarını anlatan Dündar, "Osmangazi, kayıtlara baktığımızda planlı bir bölge. 120 tane planı olan bir ilçe. 

Fakat planların uygulanmadığını çoğunlukta olan mahallelimiz var. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bizler, özellikle kaçak yapılaşma ile mücadeleyi ele aldık. Planların uygulanması yönünde kararlı duruş sergiledik. Yenibağlar Mahallesi'nde daha önce şehirleşme yapılmış. O planla birlikte yeşil alanların ve yolların açılması apayrı bir dert. Bazı vatandaşlar bize 'park yapmıyorsunuz' diyorlar. Boş yerlere park yaptık. Park yapmaya yer yok. Biz bu dönem öncelikle var olan planların uygulanması ile ilgili mücadelemizi başlattık" dedi. 


TÜRKİYE'DE BİR İLK

Vatandaşların günlük hayatta çektiği sıkıntıları çözmek için uğraştıklarını söyleyen Dündar, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa böyle bir tapu dağıtım töreni yapıldı. Birbirimizle oturup konuşacağız. Bu bir adım. Yeni Bağlar Mahallesi Osmangazi'nin gelişim bölgesi. Şu iyi bilenmeli. Kentsel dönüşüm kapsamında Osmangazi'yi yıkıp yeniden yapacağız diye bir şey yok. Bu imkansız bir olay. 



Bursa Haber


Geri Dön