20 / 05 / 2024

Bursa Yenibağlarda tapular verildi mi

Bursa Yenibağlarda tapular verildi mi

Yenibağlar Mahallesi'nde hisseli arazi üzerinde evleri bulunan 200 kişiye müstakil tapuları teslim edildi. Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli tapuları müstakil tapuya çevirerek, vatandaşların mülkiyet konusunda yaşadığı sıkıntıyı sona erdirdi.

Bursa Gökçe Mahallesi sakinleri yeni tapularına kavuştu!

Bursa Gökçe Mahallesi’ndeki 244 parsel üzerinde 1/1000 ölçekli Gökçe İmar Planı dâhilinde şuyulama çalışmalarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, 232 hak sahibine tapularını verdi.

Bursa'da 2020'de 144 bin konut satıldı!

Bursa'da 2020'de 144 bin konut satıldı. Satışlarda aslan payı 38 bin 195 konut satışı ile Nilüfer'de. Peki 2021'in ilk ayında Bursa'da konut satışları ne oldu?

Bursa Göktepe'de tapu dağıtımı yapıldı!

Orhaneli Belediyesi tarafından, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla Göktepe Mahallesi’nde oluşturulan imar alanı içerisinde tanzim edilen arsaların ve inşa edilen hobi evlerinin tapularını dağıttı.

Bursa Hümahatun Evleri'ne tapu müjdesi!

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Hümahatun Evleri projesindeki daireler için kat irtifakı tapuları imzalandı. 

Bursa'da 7.500 ruhsatsız yapıya abonelik verildi!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yeni düzenleme sonrası ruhsatsız yapılarda oturan vatandaşlar elektrik ve suya kavuştu.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün tapuları alındı!

Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek için Mevlana ve Ulus mahallerindeki 14,6 hektarlık alanın tapularını aldıklarının müjdesini veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bursa Büyükbalıklı Mahallesi tapularına kavuştu!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından Büyükbalıklı Mahallesi'nde yapılan şuyulama çalışmaları tamamlandı. Mahalle sakinleri tapularını Başkan Mustafa Bozbey'in elinden aldı.

Bursa Timsah Arena Ağustos sonunda açılıyor!

Son rötuşların yapıldığı statta maç için hiçbir engelin kalmadığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stada giriş ve çıkışlarda kullanılacak bağlantı yol ile köprülerinin 15 Ağustos’a kadar sona ereceğini söyledi

TOKİ Bursa'daki şehit yakını ve gazilere tapularını teslim ediyor!

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bursa'da 14 yıl önce şehit yakını ve gazilere tahsis edilen 20 konutla ilgili sorunun çözüldüğü ve hak sahiplerine cüzi bir ön ödeme karşılığında tapularının teslim edileceği bildirildi.

TOKİ Bursa'da şehit aileleri için yapılan dairelerin tapu teslimlerine başlıyor!

TOPLU Konut idaresi (TOKİ) tarafından Bursa'da 14 yıl önce şehit yakını ve gazilere tahsis edilen 20 konutla ilgili sorunun çözüldüğü ve hak sahiplerine cüzi bir ön ödeme karşılığında tapularının teslim edileceği bildirildi.

TOKİ Bursa'daki şehit yakını ve gazilere tapularını dağıtıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2001'de Bursa'da yaptırılan 20 daireyi şehit yakını ve gazilere tahsis etmişti. Konutların bedelini aylık 73.74 liraya 240 ay faizsiz ödeme seçeneği sunan TOKİ evlerin tapularını dağıtmaya başladı.

Bursa Yenibağlarda tapular verildi mi Haberi

Bursa Yenibağlarda tapular verildi mi


Bursa'da Yenibağlar Mahallesi'nde hisseli arazi üzerinde evleri bulunan 200 kişiye müstakil tapuları teslim edildi. Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli tapuları müstakil tapuya çevirerek, vatandaşların mülkiyet konusunda yaşadığı sıkıntıyı sona erdirdi. 


Yenibağlar Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar sonucu hisseli tapu problemi çözülen 200 vatandaşa, müstakil tapuları dağıtıldı. Muhtarlık önünde yapılan tapu dağıtım töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, çarpık yapılaşma konusunda mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Hizmet üretirken birçok sıkınü ile karşılaştıklarını anlatan Dündar, "Osmangazi, kayıtlara baktığımızda planlı bir bölge. 120 tane planı olan bir ilçe. 

Fakat planların uygulanmadığını çoğunlukta olan mahallelimiz var. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bizler, özellikle kaçak yapılaşma ile mücadeleyi ele aldık. Planların uygulanması yönünde kararlı duruş sergiledik. Yenibağlar Mahallesi'nde daha önce şehirleşme yapılmış. O planla birlikte yeşil alanların ve yolların açılması...