04 / 05 / 2024

Bursa Yenişehirli vatandaşların TOKİ talebi!

Bursa Yenişehirli vatandaşların TOKİ talebi!

Bursa Yenişehir'de Bülent Hamdi Cingil başkanlığı döneminde 124 adet TOKİ Evleri yapılırken, bu sayede yüzlerce dar gelirli aile de ev sahibi oldu. Ancak bu yapılan bin 124 daireye rağmen Yenişehirli vatandaşların TOKİ'den yoğun talepleri var.



Bursa Yenişehir'de Bülent Hamdi Cingil başkanlığı döneminde 740 adet 1. Etap, 168 adet 2. Etap ve 216 adet de Sosyal Konut Projesi olmak üzere toplam bin 124 adet  TOKİ  Evleri yapılırken, bu sayede yüzlerce dar gelirli aile de ev sahibi oldu. 


Ancak bu yapılan bin 124 daireye rağmen Yenişehirli vatandaşların TOKİ'den yoğun talepleri var. Ev almakta zorlanan Yenişehirli vatandaşlar, TOKİ'den Yenişehir'e ev yapmasını istiyorlar. 


Yenişehirli gazeteciler, Yenişehirlilerin yoğun talebini TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'e ilettiler. Milletvekili Hüseyin Şahin, "Yenişehir'e ne kadar TOKİ daireleri gerekiyorsa yaparız, yeter ki bize Yenişehir Belediyesi'nden talep gelsin ve arsa için yer gösterilsin" dedi. 


HÜSEYİN ŞAHİN: NE KADAR KONUT LAZIMSA YAPARIZ


TOKİ'nin vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yaptığını hatırlatan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız TOKİ sayesinde ev sahibi oluyor. Türkiye'de TOKİ sayesinde 100 binlerce vatandaşımız ev sahibi oldu. Yenişehir'de de TOKİ sayesinde ev sahibi olanların sayısı bin 124. Biz ev sahibi olanlara yenilerini eklemek istiyoruz. Yenişehir'den bu yönde büyük taleplerin olduğunu biliyorum. Çünkü birçok vatandaşımız TOKİ olmadan ev sahibi olamıyor. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz.  Yenişehir Belediyesi'nin de bu anlamda çalışmalar yaptığını biliyorum. Ancak 3'üncü etabı yapabilmemiz için TOKİ'ye arsa tahsisi yapılması şart. Yani burada büyük yük, Yenişehir Belediyesi'nin omuzlarında. TOKİ Başkanıyla görüştüm. Talep gelir, arsa işi de çözülürse ne kadar konut istenirse yaparız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu. Milletvekili Hüseyin Şahin, yapılacak bu konutların içinde, emekliliklere vaat etmiş oldukları 250 TL taksitle evlerin de olacağını söyledi. 


BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELİK: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR 


Konuyu aktardığımız Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, gelen talepleri bildiklerini ve talepleri değerlendirdiklerini ifade etti. Süleyman Çelik, "Yenişehirli vatandaşların TOKİ isteklerini biliyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Arsa işini bitirir bitirmez 3. Etap için TOKİ'ye yeri tahsis edeceğiz" dedi. 



Yenişehir Gündem


Geri Dön