28 / 04 / 2024

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yarın açılacak!

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yarın açılacak!

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletme Kooperatifi,52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle salı günü törenle hizmete açılıyor



Kosab, GÜSAB, Barakfakih Sanayi Bölgesi, Kestel Sanayi Bölgesi, Kestel ve Gürsu ilçe yerleşim alanları ve İsabey bölgesindeki Endüstriyel Sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelere hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, arıtma kapasitesini 52 binden 150 bin metreküpe çıkarttı. 2006 yılından bugüne son teknoloji sistemlerle hizmet vermeye çalışan kooperatif, patentli ön arıtma ünitesi olan mikroflotasyon sistemi ve son çökeltme havuzlarındaki Lamella uygulaması ile Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirdi. 


27 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarını ifade eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, maliyet esaslı arıtma hizmeti verdiklerini söyledi. Yeşil Çevre Arıtma Tesisleri'nin ortaklarına arıtma tesisi hizmeti sunmasının yanı sıra, bünyesinde bulunan laboratuvar sayesinde ortaklarına analiz hizmetleri ve Çevre Danışmanlık hizmeti de verdiğini ifade eden Aydın "Yine ortaklarımıza iş sağlığı ve güvenliği danışmanlığı, katı atıkların toplanması, ayrıştırılması ve değerlendirilmesi gibi hizmetleri vermek üzere alt yapı çalışmalarına devam etmektedir. Yeşil Çevre'nin sıradaki hedefi atık suyun ileri arıtma ve geri kazanım yöntemi ile sanayicimizin ve bölge çiftçimizin kullanımına sunulmasını sağlamak olacaktır. Son yaptığımız 13 milyon dolarlık sistem yatırımı ile toplam yatırım maliyeti 27 milyon dolara ulaştı" dedi. 


YAKMA TESİSİ DE TAMAMLANIYOR

Mehmet Aydın, Bursa'da ilk olmak üzere tamamen yerli sermaye ile geliştirilen akışkan yataklı günde 60 ton kapasiteli yakma tesisi projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu ve bütün bu yatırımların Yeşil Çevre'nin ortakları tarafından finanse edildiğini sözlerine ekledi. 



A Gazete




Haber Yeni Dönem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yeşil Çevre Arıtma Tesisi isletme Kooperatifi, arıtma kapasitesini 52 binden 150 bin metreküpe çıkarttı. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, "Arıtma tesisinin kapasitesi ülkemizde ilk defa kullanılacak olan yeni teknolojiler ile günde 52 bin 500 metreküpten 150 bin metreküpe çıkartıldı. Yeşil Çevre'nin sıradaki hedefi atık suyun ileri arıtma ve geri kazanım yöntemi ile sanayicimizin ve bölge çiftçimizin kullanımına sunulmasını sağlamak olacaktır. 

Yeşil Çevre bugünkü yapısı ile ilk olmanın sorumluluğu ve çevre bilinci ile Avrupa standartlarında arıtma yapmak ve Türkiye'deki dağınık yapıda olan sanayi tesisleri ve yerleşim alanları için arıtma modeli oluşturmaktadır. Son yaptığımız 13 milyon dolarlık sistem yatırımı ile toplam yatırım maliyeti 27 milyon dolara ulaştı" dedi.


Yeni Dönem 


Haber Bursa Haber'de şöyle yer aldı;

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletme Kooperatifi, 52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle salı günü törenle hizmete açılıyor. KOSAB, GSAB, Barakfakih Sanayi Bölgesi, Kestel Sanayi Bölgesi, Kestel ve Gürsıı ilçe yerleşim alanları ve İsabey bölgesindeki Endüstriyel Sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelere hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, arıtma kapasitesini 52 binden 150 bin metreküpe çıkarttı. 2006 yılından bugüne son teknoloji sistemlerle hizmet vermeye çalışan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, bugün ulaştığı noktada arıtmada kapasitesini üç katına çıkartarak, patentli ön arıtma ünitesi olan mikroflotasyon sistemi ve son çökeltme havuzlarındaki Lamella uygulaması ile Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirdi. 

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını hak eden Yeşil Çevre, yine Türkiye de ilk defa kullanılan manyetik yataklı blovver teknolojisini hayata geçiriyor. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarını ifade eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, maliyet esaslı arıtma hizmeti verdiklerini söyledi. Yeşil Çevre Arıtma Tesisleri'nin ortaklarına arıtma tesisi hizmeti sunmasının yanı sıra, bünyesinde bulunan laboratuvar sayesinde ortaklarına analiz hizmetleri ve Çevre Danışmanlık hizmeti de verdiğini ifade eden Aydın, "Yine ortaklarımıza iş sağlığı ve güvenliği danışmanlığı, katı atıkların toplanması, ayrıştırılması ve değerlendirilmesi gibi hizmetleri vermek üzere alt yapı çalışmalarına devam etmektedir. Arıtma tesisinin kapasitesi ülkemizde ilk defa kullanılacak olan yeni teknolojiler ile günde 52 bin 500 metreküpten 150 bin metreküpe çıkartıldı. Yeşil Çevre'nin sıradaki hedefi atık suyun ileri arıtma ve geri kazanını yöntemi ile sanayicimizin ve bölge çiftçimizin kullanımına sunulmasını sağlamak olacaktır. Yeşil Çevre bugünkü yapısı ile ilk olmanın sorumluluğu ve çevre bilinci ile Avrupa standartlarında arıtma yapmak ve Türkiye'deki dağınık yapıda olan sanayi tesisleri ve yerleşim alanları için arıtma modeli oluşturmaktadır. Son yaptığımız 13 milyon dolarlık sistem yatırımı ile toplam yatırım maliyeti 27 milyon dolara ulaştı" dedi.Mehmet Aydın, Bursa'da ilk olmak üzere tamamen yerli sermaye ile geliştirilen akışkan yataklı günde 60 ton kapasiteli yakma tesisi projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu ve bütün bu yatırımların Yeşil Çevre'nin ortakları tarafından finanse edildiğini sözlerine ekledi. Yeşil Çevre Arıtma Tesisleri'nin yeni yatırımları Salı günü (yarın) 12.00'de geniş katılımlı bir organizasyonla gerçekleştirilecek


Bursa Haber 



Geri Dön