27 / 04 / 2024

Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak!

Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığınca yapımı tamamlanan, Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak. Ordu halkına AB standartlarında atıksu arıtma hizmeti verilecek



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları S Dairesi Başkanlığınca yapım tamamlanan, Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, tesisin işletmeye alınmasıyla Ordu halkına AB standartlarında atıksu arıtma hizmeti verilecek. Bu sayede alıcı ortama deşarj edilen suyun kalitesi artacak, halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilecek. 


Proje kapsamında, yeni arıtma tesisi inşaatının yanı sıra Kumbaşı Atık Su Arıtma Tesisinin iyileştirilmesi, belediyenin idari, teknik ve finansal açıdan kapasitesinin geliştirilmesi, arıtma tesisinin tasarımı ve inşaat işinin kontrolörlüğü de yapıldı .Projenin ikinci safhasında 12 milyon avroluk su ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ile ekipman tedariği işleri de gerçekleştirilecek.


Ankara Başkent 


Geri Dön