27 / 04 / 2024

Manisa Atık Su Arıtma Tesisi ihalesi 30 Nisan'da!

Manisa Atık Su Arıtma Tesisi ihalesi 30 Nisan'da!

Manisa atık su arıtma tesisinin ihalesine hazırlanıyor. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, her iki ihalenin de 30 Nisan 2015 tarihinde İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da gerçekleştirileceğini belirtti.




MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’da Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerine hizmet verecek atık su arıtma tesisi ile Turgutlu atık su arıtma tesisinin ihalesine hazırlanıyor. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, her iki ihalenin de 30 Nisan 2015 tarihinde İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da gerçekleştirileceğini belirtti.

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, atık su arıtma tesisleri konusunda önemli hamlelerinin olduğunu ifade ederek, Manisa’nın yeni atık su arıtma tesisine kavuşacağının müjdesini verdi. Manisa merkezdeki mevcut tesislerin ekonomik ömrünü tamamladığını söyleyen Koç, teknolojinin avantajlarını en iyi şekilde kullanarak, Manisa’nın gelecek 30 yılına hizmet edecek tesislerin inşa edileceğini belirtti. Tesislerin planlanması aşamasında ilin nüfus artış hızının dikkate alındığını ve projelendirmesinin bu metoda uygun olarak geliştirildiğini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Manisa’nın güzide değerlerinden birisi olan Gediz’i kirlilikten kurtarmak için uygulanacak en önemli projenin startını verdik” dedi. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelinde sürdürdüğü çalışmalarla, ilin altyapısına önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Koç, Manisa merkezde mevcut tesisler üzerine inşa edilecek Atık Su Arıtma Tesisi hakkında bilgiler verdi.

Turgutlu’nun arıtması da aynı gün ihaleye çıkacak

         Turgutlu ilçesinin atık su arıtma tesisi ihalesinin de yine 30 Nisan’da yapılacağını kaydeden MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, merkezde inşa edilecek tesisin günlük 80 bin metreküp, Turgutlu ilçesinin de 58 bin 774 metreküp kapasiteli olduğunu söyledi. Tesisin işletilmesi hususunda tüm detayların düşünüldüğünü ifade eden Koç, “Tesislerde yaşanması muhtemel iş kazalarını önlemek için 1 takım Gaz Algılama, Ölçüm ve Güvenlik Sistemi temin edilecek. Ayrıca yaşanacak elektrik kesintilerinin, tesisin 7/24 çalışması prensibini aksatmaması için tesise, 2 takım Dizel Jeneratör Grubu temin edilecek. 1 adet Solar Çamur Kurutma Serası ve tesisin enerji ihtiyacını karşılayabilmek için 1,5 Megawat’lık Güneş Enerji Sistemi kurulacak” dedi.

Manisa Çevreci Kimliğiyle Ön Planda Olacak

         Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün arıtma tesisleri konusunda hassasiyetle adımlar attığını belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün İller Bankası temasları neticesinde hayata geçirmeyi planladığımız Atık Su Arıtma Tesisleri’nin ihale tarihlerini almaya başladık. Manisa’mıza ve Turgutlu’muza hayırlı olsun” diye konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön