22 / 11 / 2024
fuzul

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin 4'üncü etap inşası ihalesi gerçekleşti!

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin 4'üncü etap inşası ihalesi gerçekleşti!

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin 4'üncü etap inşası ihalesi, 2'si yabancı 13 firmanın katılımıyla dün gerçekleştirildi, en düşük teklifi 88 milyon 447 bin lira ile Atlı İnşaat, Silahtaroğlu Yol Yapı A.Ş. ile Barankaya İnşaat iş ortaklığı verdi.





İzmir iş dünyasının projede kullanılması şart koşulan boru tipi nedeniyle tepki gösterdiği ve kentin 14 milyon lira zarara uğratılacağını öne sürdüğü Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin 4'üncü etap inşası ihalesi dün gerçekleştirildi. 2'si yabancı 13 firmanın katıldığı ihalede en yüksek teklifi Abeinsa firması 170 milyon 427 bin lira ile verirken, en düşük teklifi 88 milyon 447 bin lira ile Atlı İnşaat, Silahtaroğlu Yol Yapı A.Ş. ile Barankaya İnşaat iş ortaklığı verdi. 


"Zarar olmasın"

İhale edilen projede uygulanması şart koşulan boru tipi nedeniyle İzmir'in zararının çok büyük olacağını belirten Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen, "Biz gerekli uyarıları yaptık. Bunlar hala değerlendirilebilir. Ancak, bu önerilerimiz dikkate alınmazsa, ihalenin sonuçlanmasının ardından ilgili mercilere itirazda bulunmayı planlıyoruz" dedi.

Kapalı zarf usulü yapılan ihalede Ohitan İnşaat Plastik- Gürbağ İnşaat ortak girişimi, Maksu - M.Arslan İnşaat ortak girişimi, Yüksel- Türkerler İnşaat Ortak Girişimi, MPE Mühendislik, Polat Yol Yapı- Gezer Endüstri Ortak Girişimi, DNZ ve ONH İnşaat Ortak Girişimi, MAS Arıtma- Alke Alkataş Ortak Girişimi, Abeinsa, Aktor-Doğan Metalurji LTD ŞTİ Ortak Girişimi, Vatek, Kuzu İnşaat A.Ş, Atlı İnşaat- Silahtaroğlu Yol Yapı A.Ş. -Barankaya İnşaat iş ortaklığı teklifte bulundu. 


7 kişilik komisyon

137 milyon 710 bin 481 lira 96 kuruş yaklaşık maliyeti olan ihaleye en yüksek teklifi Abeinsa firması 170 milyon 427 bin lira ile verirken, en düşük teklifi 88 milyon 447 bin lira ile Atlı İnşaat, Silahtaroğlu Yol Yapı A.Ş. ile Barankaya İnşaat iş ortaklığı verdi. İZSU Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Saim Ulutaş başkanlığındaki 7 kişilik ihale komisyonu alınan ilk tekliflerin ardından en uygun teklifi belirlemek için çalışmalara başlayacak. Verilen teklifler ile en düşük-en yüksek fiyat ile evrak sorgulaması yapılacak. Firmaların incelenmesinin ardından en uygun teklif sahibi firmaya tebligat yapılacak. İtiraz olmadığı takdirde bu firma sözleşme imzalamaya davet edilecek. Ardından yer teslimi yapılacak.


Esen'in uyarısı

İhalede kazanan firmanın, uygulayacağı projede 2 metrelik polietilen boru kullanılması şartı bulunuyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen, bunun yerine aynı işlevi görecek koruge, CTP veya çelik boru kullanılması halinde boru maliyetinin 3-4 milyon lirada kalacağını ve iki tip boru arasındaki maliyet farkının 14 milyon lira olduğunu ifade ediyor. 


"Kazık yemeyelim"

Uyarılarının hala dikkate alınabileceğini düşündüklerini ifade eden Esen, "Eğer, söylediklerimiz dikkate alınmaz ve ihale bu şekilde sonuçlandırılırsa ilgili mercilere itirazlarımızı yapacağız. Tüm belgelerimiz hazır" dedi. İhaleye İzmir'in en büyük boru üreticilerinden biri olan Ege Yıldız'ın Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu da, "İzmir bir kazık daha yemesin" diye tepki göstermişti.


Yeni Asır


Geri Dön