27 / 04 / 2024

Ordu Gülyalı'ya paket atık su arıtma tesisi yapılıyor!

Ordu Gülyalı'ya paket atık su arıtma tesisi yapılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı çevre için yatırım çalışmalarına devam ediyor. Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Gülyalı'da paket atık su arıtma tesisi projesinin yatırım çalışmalarına başladı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı çevre için yatırım çalışmalarına devam ediyor. 2015 yılında Gülyalı ilçe merkezine yaklaşık 1.500 metre şebeke ve isale hattının yapımını tamamlayan Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), paket atık su arıtma tesisi projesinin yatırım çalışmalarına başladı. İlk etapta, yaklaşık üç ay içerisinde 2 bin kişiye hizmet verecek kapasitede bir tesis inşa edilecek.


GÜLYALI’YA PAKET ATIK SU ARITMA TESİSİ YAPILIYOR

Havalimanı ve Çikolata Park gibi prestij projelerin inşa edildiği Gülyalı ilçesinde altyapı sorunlarına da bir bir neşter atılıyor. 2015 yılı yatırım programı içerisinde ilçe merkezine yaklaşık 1.500 metre şebeke ve isale hattı yapan OSKİ Genel Müdürlüğü, arıtım yapılmadan yüzeysel sulara karışarak çevreye rahatsızlık veren kanalizasyon atıkları için paket atık su arıtma tesisi yatırımına başladı.


PROJENİN İLK ETABI 3 AY SONRA TAMAMLANACAK

OSKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından ihale edilen kanalizasyon atıklarını dönüştürerek doğaya kazandıracak olan projenin kazı ve temel atma işlemlerine başlandı. İlk etapta, 2 bin kişiye hizmet verecek kapasitede bir tesis inşa edecek olan ekipler, çalışmalarını 3 ay içerisinde tamamlamayı hedefliyor.


Ordu Olay


Geri Dön