29 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'a 17 ayda 7 park!

Bursa Yıldırım'a 17 ayda 7 park!

Kent estetiği ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren ve her geçen gün Yıldırım’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıran Yıldırım Belediyesi, son 17 ayda 7 adet yeni parkı daha tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.




Kent estetiği ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren ve her geçen gün Yıldırım’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıran Yıldırım Belediyesi, son 17 ayda 7 adet yeni parkı daha tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Yeni parkların hizmete girdiği mahalleler ise 75. Yıl, Değirmenönü, Millet, Beyazıt, Mimarsinan ve Esenevler. Yeni yapılan bu parklarla birlikte Yıldırım’daki çocuk oyun parkı sayısı 258’e, dinlenme parkı sayısı ise 77’ye yükseldi. Eski parklarda da kapsamlı revize çalışmalarının da sürekli devam ettiği Yıldırım’da, parklar vatandaşlara yeşili ve huzuru bir arada sunuyor. Düzenli olarak yapılan peyzaj çalışmaları ile yılın büyük bölümünü yeşilin en güzel tonları ile buluşturan parklar spor, dinlenme ve çeşitli aktivitelere de imkan tanıyor. 


MUTLU İNSAN, MUTLU ŞEHİR


Yıldırım’da 69 mahalle olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın nefes almasını sağlayacak çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Kentsel dönüşüm sayesinde sosyal yaşam alanlarının ilçeye artı değer katacağının da altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı, “Mutlu insan sağlıklı şehir felsefemizin omurgasını oluşturan kentsel dönüşüm çalışmalarımızda da sık sık vurgu yaptığımız  ‘Yeşil Yıldırım’ı hemşerilerimizle güç birliği içerisinde tekrar inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan gelen park taleplerini de değerlendirdiklerini söyleyen Edebali “Talep edilen nokta eğer uygunsa oraya da park yapıyoruz” dedi. Çocukların parçası oldukları parklarda arkadaşlık duyguları ile büyümelerini arzu ettiğini belirten Başkan Edebali, çocukların parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını ve teknoloji selinden kurtulup çocukluklarını yaşamalarını sağlamak için belediye olarak parklar yapmaya devam edeceklerini de söyledi.

 



Yıldırım Belediyesi


Geri Dön