28 / 04 / 2024

Bursa'da 115 kilometrelik sahil şeridi düzenlenecek!

Bursa'da 115 kilometrelik sahil şeridi düzenlenecek!

Bursa'da Gemlik'ten başlatılan ve Mudanya ile Karacabey sahillerini de kapsayan kıyı haritası çalışmalarının sonuçlarına göre uygun projeler hazırlanacak Yola 1 milyar 100 milyon lira harcandı




Bursa'da Gemlik'ten başlatılan ve Mudanya ile Karacabey sahillerini de kapsayan kıyı haritası çalışmalarının sonuçlarına göre uygun projeler hazırlanacak Yola 1 milyar 100 milyon lira harcandı Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan, üzerinde 6 tünel, 6 kavşak ile 4 viyadük bulunan ve son yapılan değişikliklerle uzunluğu 23 kilometreye çıkarılan Ordu Çevre Yolu projesinin maliyetinin, coğrafi şartlar nedeniyle 1 milyar 100 milyon lira seviyelerine yükseldiği bildirildi. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çevre yolu inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu Çevre Yolu'nun, özellikleriyle Türkiye'nin prestij projeleri arasında yer aldığını söyledi. Yılmaz, 23 kilometre yolun yaklaşık yüzde 40'lık bölümünün tünellerle geçildiğini vurgulayarak, yolun yapımında Marmaray, Karadeniz Sahil Yolu önemli projelere imza atmış firmaların görev almasının da Ordulular açısından ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. 


GÜNDE 50 SANTİM 

Yılmaz, yolun zor bir coğrafya üzerinden ilerlediğini anlatarak, "Daha önce günde 30 metre tünel kazılırken şimdi günde 50 santimetre ilerlenebiliyor." dedi. Var olan zor şartları göze aldıkları için yolun bitişi konusunda tam tarih vermekten kaçındıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Burada bir siyasetin öngördüğü tarih var, bir de coğrafyanın öngördüğü tarih var. Çok şükür ihtilaf para veya başka bir konudan kaynaklanmıyor, sebep sadece coğrafi koşullar. Zor şartlar altında çalışmalar devam ettiği için yolun bitişi konusunda tarih vermekte sıkıntı var. Biz en hızlı şekilde tamamlanması noktasında takiplerimizi devam ettiriyoruz. Bu aşamadan sonra ne kadar zorlarsanız zorlayın, makineler çalışmadığı müddetçe yol açılmıyor. Yanlarına teknik olarak üç makine daha eklemek de mümkün değil. Onun için süreci izlemeye devam edeceğiz." Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de uzunluğu 115 kilometreyi bulan sahillerde düzenleme faaliyetlerine start verdi. 

Gemlik'ten başlatılan ve 115 kilometrelik Mudanya ile Karacabey sahillerini kapsayan kıyı haritası çalışmalarının sonuçlarına göre uygun projelerin hazırlanacağını ve bu projelerin onay için bakanlığa sunulacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onayın ve verilen yetkinin ardından hızlı bir şekilde inşaat faaliyetlerine başlayacaklarını açıkladı. 


GEMLİKTE TEFTİŞ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sahillerin yeniden düzenlenmesi ve turizme kazandırılması yönünde Gemlik'te başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Bursa'nın en önemli değerlerinden birinin sahil kenti özelliği olduğunu kaydeden Başkan Altepe, tüm kıyı kentlerinde yapacakları düzenlemelerle Bursa sahillerini Bursa'ya yakışır hale getirmek istediklerini söyledi. 

Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki faaliyetlere ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "İlk olarak potansiyel bölgelerdeki bütünleşik kıyı planlarının yapılması gerekiyordu. Yetkileri bakanlıktan aldık ve sıkı bir şekilde 1/250(X) ölçekli plan çalışmalarını başlattık" dedi. Sahillerle ilgili başlatılan çalışmaların da diğerleri gibi örnek niteliğinde olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Daha önce Türkiye'de yapılmış benzeri bir çalışma bulunmuyor. Denizden 200 metre kadar açığa duran alanın; batimetrik, hidrografik, oşinografik ve jeodezik ölçümlerle adeta röntgeni çekiliyor. Yerin haritaları yeniden çıkartılıyor" diye konuştu. Başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından bütünleşik kıyı planlarının ortaya çıkacağını ve onay için bu planların bakanlığa sunulacağını belirten Başkan Altepe, alınan onayın ardından yapılan yetkilendirmeyle birlikte Gemlik, Mudanya ve Karacabey'de yapılacak projelerin Bursa'nın gerçek anlamda bir sahil kenti olduğunu tüm dünyaya göstereceğini ifade etti. Başkan Altepe, "Türkiye'de ilk kez bu derece nitelikli bir çalışma yapılmış oluyor. Sahillerin düzenlenmesinin yanında liman şehirlerinin oluşması, balıkçı barınaklarının revize edilmesi, ilgili bölgelerin gerçek anlamda bir turizm kenti haline gelmesi sağlanıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir ilki daha başlatmış oluyor. Şehrimiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. 


ALTEPE'YE TEŞEKKÜR

Başkan Altepe'ye teşekkür Başkan Altepe'yle birlikte kıyı inceleme gezisine katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, başlatılan çalışmalarla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerine fiilen el attığını söyledi. Sahillerin güzelliği ve yaşanabiiirliğinin Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmalarla bundan sonra çok daha fazlasıyla ortaya çıkacağını ifade eden Yılmaz, "Gösterdiği hassasiyetten dolayı sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. 


Dokuz Sütun


Geri Dön